<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Senior kommunikatör till Kommunikationsenheten

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunikatör för Framtidsbygget tillhör du kommunikationsenheten men arbetar nära projektet. Det är ett självständigt uppdrag med personligt ansvar där du själv identifierar kommunikationsbehov och strategiskt planerar intern och extern kommunikation. Då du ingår i Framtidsbyggets styrgrupp och programgrupp är det viktigt att du känner dig bekväm i denna roll.

Som kommunikatör planerar du interna och externa nyheter och tar fram olika typer av kommunikationsmaterial. Inriktningen på kommunikationen varierar utifrån byggprocessernas olika faser. Det gäller att ha förmågan att ha koll på flera projekt med olika kommunikationsbehov samtidigt.

I rollen ingår även ett proaktivt kommunikationsarbete bland annat genom mediestrategier och budskapsplattformer.

Då Framtidsbygget omfattar både Gävle- och Hudiksvalls sjukhus är kontorsplaceringen i Gävle men i uppdraget ingår vid behov resande till Hudiksvall.

• Bedömning av kommunikationsbehov till interna och externa målgrupper.
• Planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser.
• Ansvara för projektets mediekontakter och omvärldsbevakning.
• Producera och beställa kommunikationsmaterial. Exempelvis interna och externa webbnyheter, sociala medier, pressutskick, nyhetsbrev, interna och externa informationstexter.
• Fotografering och videoproduktion inklusive redigering.
• Publicering/redigering på webbsidor.
• Kvalitetssäkring av text och bild.

Kvalifikationer

Vi söker en driven kommunikatör med intresse för människor och teknik. Du har en relevant högskoleutbildning och minst 5-7 års arbetslivserfarenhet. Du har också flera års erfarenhet av projektkommunikation och är lika van vid att arbeta strategiskt som operativt. Eftersom rollen innebär ett självständigt arbete med flera pågående aktiviteter samtidigt arbetar du systematiskt och strukturerat och har lätt för att prioritera. Erfarenhet av offentlig verksamhet, mediehantering och kriskommunikation är en merit. Du har även goda kunskaper i EPiServer, Officepaketet, InDesign, Photoshop och Premiere Pro.

Ansök här