<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykolog/PTP-psykolog till psykiatriska mottagningen i Sandviken

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Psykiatriska mottagningen i Sandviken bedriver specialistpsykiatri för vuxna över 18 år. Verksamheten bygger på teamarbete med medicinsk, psykosocial och psykoterapeutisk kompetens.

På mottagningen arbetar psykologer, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, rehabkoordinator, kuratorer, läkare och medicinska sekreterare. Tillsammans är vi 40 talet medarbetare. Vi arbetar i tvärprofessionella team där du kommer att ingå med din specifika kunskap och kompetens för att tillhandahålla god och evidensbaserad psykiatrisk vård och behandling till patienterna. Teamen är delvis specialiserade vilket innebär att ett team arbetar mot psykospatienter och två team arbetar mot allmänpsykiatriska patienter.
Med den strukturerade diagnostiken som grund strävar vi efter att tillhandahålla en behovsanpassad och strukturerad vård där de nationella riktlinjerna är vägledande för hela vårdplaneringen och dess genomförande.

På mottagningen finns en bred psykoterapeutisk kompetens, psykologer med KBT och PDT kompetens, steg 1 utbildade terapeuter i KPT/KBT samt leg psykoterapeuter. DBT-behandling sker i samarbete med öppenvårdsmottagningen i Gävle. Sammantaget finns god möjlighet till både kollegialt och psykoterapeutiskt utbyte.

Arbetsuppgifter

Vi söker en psykolog alternativt PTP-psykolog till vår psykologgrupp på psykiatriska mottagningen i Sandviken. Är du en av dem vi söker?

Psykologens kunskap och kompetens utgör en viktig del i bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbetet på mottagningen och i klinikens övergripande utvecklings- och förbättringsarbete.

Du kommer att ha din bas i ett av våra allmänteam. Arbetet består både av diagnostik/utredning och behandling, både individuella och gruppsykoterapier. Handledning, utbildning samt aktiv medverkan i mottagningens och klinikens utvecklingsarbete är också viktiga delar i det vardagliga arbetet.

Verksamheten erbjuder goda möjligheter till kompetens-och kunskapsutveckling, så som möjlighet till specialistutbildning och/eller psykoterapeututbildning, samt regelbunden handledning. Vidare erbjuds du reella möjligheter att vara med och utveckla vården såväl som mottagningen varför vi gärna ser att du är intresserad av att delta i olika förbättringsarbeten.

Hos oss får du ett lärorikt, spännande och roligt arbete. Vi erbjuder dig omväxlande arbetsuppgifter i en verksamhet med kompetenta medarbetare som värnar om god sammanhållning. Välkommen till oss!

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad psykolog och med några års arbetslivserfarenhet. Du får gärna ha arbetat inom vuxenpsykiatrin tidigare, men viktigast är att du har ett genuint intresse för våra patienter och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Då vi har en stor efterfrågan på neuropsykiatriska utredningar är det meriterande med kunskaper om utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och olika utredningsinstrument såsom MINI, SCID, DIVA, IDA och WAIS.

Arbetet kräver att du är kommunikativ och duktig på att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Vi förväntar oss att du självständigt kan göra bedömningar och att du arbetar strukturerat. Vi tror att du för övrigt är en person som har lätt för att samarbeta och som har ett professionellt förhållningssätt. Vid rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök här