<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Miljösamordnare till Framtidsbygget

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Som miljösamordnare i Framtidsbygget sitter du placerad i programgruppen, men samverkar med regionens Miljöavdelning .

Programgruppen leds av programchefen som ansvarar för planering, projektering och byggnation av Framtidsbygget. Programgruppen består av projektsamordnare för hälso- och sjukvården respektive ledning- och verksamhetsstöd samt specialister inom ekonomi, riskanalys, kommunikation med mera.

Miljöavdelningen består av tre miljöstrasteger och två miljöparner /samordnare och miljöchef.

Tjänsten utgår från Gävle, men du arbetar i hela länet. Restid ingår i arbetstiden.

Läs mer om Regions Gävleborgs byggprojekt Framtidsbygget på http://www.regiongavleborg.se/om/framtidsbygget

Arbetsuppgifter

Region Gävleborgs sjukhus i Gävle och Hudiksvall byggs om för att möta hälso- och sjukvårdens behov i framtiden - Framtidsbygget.

Vi söker därför dig som vill vara med att utveckla framtidens hållbara sjukvård genom att förstärka Framtidsbygget med miljökompetens. Vi strävar efter att minimera vår miljö- och klimatpåverkan genom att hushålla med energi, naturens resurser och eftersträva cirkulär ekonomi. Region Gävleborgs verksamheter ska vara klimat- och resurseffektiva, hälsofrämjande och giftfria.

Som miljösamordnare i Framtidsbygget är du programgruppens specialist inom miljöområdet, bl.a. i val av byggnadsmaterial och bedömning av byggvaror ur ett livscykelperspektiv, genom Sunda Hus och certifieringen Miljöbyggnad. Du kommer granska miljöplaner, göra entreprenaduppföljningar, samt se till att lagstiftning följs och våra miljökrav nås.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha relevant akademisk utbildning från universitet eller högskola, i kombination med dokumenterad erfarenhet inom miljöområdet.
Kunskap och erfarenhet om miljökrav vid byggnation/fastigheter, Miljöbyggnad och Sunda hus är meriterande.

Du ska ha god förmåga att arbeta flexibelt och självständigt och kunna samverka med andra.

Körkort erfordras

Ansök här