<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till BUP-mottagningen Södertull

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vill du arbeta på en arbetsplats med patienten i fokus och med kollegor som har ett stort engagemang för sitt uppdrag? Barn- och Ungdomspsykiatriska (BUP) bedömnings- och utredningsenheten Södertull i Gävle är en välfungerande enhet med en trevlig och kunnig personalgrupp. De som arbetar på mottagningen har lång erfarenhet av att arbeta med psykiatriska bedömningar och utredningar av barn och ungdomar upp till 18år. Mottagningen följer nationella riktlinjer och det finns lokala vårdprogram för flertalet tillstånd.

På mottagningen har vi en bred kompetens med läkare, sjuksköterskor, psykologer, socionomer, skötare, specialpedagog, logoped och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå som en av tre medarbetare i vårt triageringsteam på BUP-mottagning Södertull. Triageringsteamet är en del av bemanningen inom Verksamhetsområdet Familjehälsa/BUP/Habilitering, som via "En Väg In" gör en första bedömning av de vårdbegäran som inkommer via telefon och arbetar med att lotsa barn och unga rätt inom vården.

I ditt arbete gör du en individuell bedömning av nya patientärenden med stöd av en strukturerad telefonintervju: Brief Child and Family Phone Interview (BCFPI). Utifrån resultatet bedömer du om patienten bör erbjudas vård inom första linjens psykiatri eller inom specialistvården. Du har möjlighet att omgående boka in en tid på berörd mottagning och erbjuda denna till patienten. Akuta tillstånd hänvisas direkt till respektive BUP-mottagning i länet.

"En Väg In" bemannas av medarbetare runt om på BUP-mottagningar och Familjehälsans mottagningar inom Verksamhetsområde Familjehälsa/BUP/Habilitering i Region Gävleborg. Du tillhör BUP-mottagningen Södertull i Gävle där du har din chef, men du arbetsleds av en teamledare för triageringsteamet. Teamet har regelbundna handledningstillfällen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med psykiatri och/eller barn och unga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta är en tjänst för dig som är strukturerad och ansvarstagande. Arbetet förutsätter att du har god kommunikationsförmåga och ett gott bemötande. Goda språkkunskaper i svenska, i både tal och skrift är ett krav.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och kallar på intervju under annonseringstiden. Varmt välkommen med din ansökan!

Vid anställning skall belastningsregister från
Rikspolisstyrelsen lämnas in.

Ansök här