<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Verksamhetschef - Ögon och ÖNH

Region Gävleborg har ansvar för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Bland ansvarsområdena finns hälso- och sjukvård, folkhälsa, infrastruktur och kollektivtrafik, kompetens- och utbildningsfrågor, näringslivsutveckling, internationella frågor och kultur. Vi arbetar för hög kvalitet, professionalism och effektiva tjänster till gagn för vår befolkning. Med drygt 5 300 anställda är hälso- och sjukvården i Region Gävleborg en av länets största arbetsgivare och en viktig aktör för utvecklingen av ett livskraftigt Gävleborg.

Verksamhetsområdena inom hälso- och sjukvården är länsövergripande under ledning av en verksamhetschef. Vår ledarskapsstrategi grundas på samarbete och tillitsstyrning, med mandat att fatta beslut så nära verksamheterna som möjligt. Vi utgår ifrån målbilden ”Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient”, vilket innebär att vi strävar efter att tillsammans underlätta patientens väg genom vården.

Under de kommande åren står vi i startgroparna för att utveckla hela vår hälso- och sjukvård mot en ökad närhet gentemot patienterna (”God och nära vård i Gävleborg”), med hjälp av nya arbetssätt och nya tekniker. Vi projekterar även för stora nybyggnationer av våra vårdenheter och sjukhus. Nu söker vi dig som vill bli chef för Verksamhetsområdena Ögon och Öron, Näsa och Hals (ÖNH).

Region Gävleborg erbjuder ett meningsfullt arbete i en spännande arbetsmiljö. Här finns goda utvecklings- och karriärmöjligheter och en bra miljö att leva och bo i. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet där du och dina medarbetare har goda möjligheter till utveckling och forskning. Tjänsten är en heltidsanställning med tillsättning så snart som möjligt. I rollen som verksamhetschef utgår du från antingen Gävle eller Hudiksvall.

Arbetsuppgifter

Vi söker en chef och ledare som får det samlade ansvaret att vidareutveckla och förvalta ögon- och ÖNH-verksamheterna inom länet. I uppdraget ingår att tillsammans med ledningsgrupp och medarbetare utveckla den länsövergripande strategin och riktningen för länets framtida ögon- och ÖNH-vård och kompetensförsörjning i denna, i samarbete med övriga vårdgivare.
Du kommer att ansvara för personal, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, medicinska och ekonomiska resultat och utveckling i samverkan med hälso- och sjukvårdens samtliga verksamhetsområden och andra relevanta huvudmän.

Vi söker en ledare som är engagerad och lyhörd, med god kommunikativ- och samarbetsförmåga. Ditt ledarskap är delaktiggörande och coachande och du skall ha en förmåga att skapa förtroende, samsyn och leda genom andra. Du behöver ha en god förmåga och erfarenhet av att strategiskt kunna planera, koordinera och följa upp såväl pågående som nya verksamhetsövergripande arbeten och nya sätt att arbeta och använda kompetenser

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning samt erfarenhet från ledarskap inom hälso- och sjukvård, där du har arbetat med större förändrings- och utvecklingsprocesser. Erfarenhet från ögon- eller ÖNH-sjukvård är meriterande. Du har förmåga att genom dialog och förankring med chefer och medarbetare formulera visioner, tydliggöra och förmedla verksamhetens mål för att därigenom skapa engagemang och framgång.
Höga krav finns på såväl samverkan som självständighet. Uppdraget innebär mycket kontakter med såväl interna som externa aktörer och förutsätter god samarbetsförmåga.

Ansök här