<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Fysioterapeut till barn- och ungdomssjukvården i Hudiksvall

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vill du vara med och göra skillnad för barnens sjukvård i Hälsingland, varje dag? Då ska du fortsätta läsa den här annonsen. Barn- och ungdomssjukvården i Hälsingland tar emot barn från 0 år till och med 17 år, med barnmedicinska frågeställningar. Dagsjukvård och hemsjukvård är delar av verksamheten och mottagningsbesöken är både planerade och akuta.

Inom slutenvården vårdas barn neonatalt och med barn medicinska frågeställningar. Barn tillhörande kirurgisk och ortopediskaspecialsistvård likaså. Arbetet vid barn och ungdomssjukvården (BUS) präglas av att vi arbetar tillsammans mellan olika yrkeskategorier för att ge den bästa möjliga vård till barnen. På barn- och ungdomssjukvården erbjuds du ett givande och meningsfullt arbete tillsammans med erfarna och kompetenta arbetskamrater. Eftersom det är en relativt liten mottagning, kommer du ha ett nära samarbete med andra yrkesgrupper. Vi arbetar alltid utifrån barnen och familjernas bästa i enlighet med FN:s barnkonvention och NOBAB-standard (NOBAB är en ideell förening som arbetar för barns och ungas rättigheter och behov inom hälso- och sjukvård).

Barn - och ungdomssjukvården i Gävleborg bedriver öppenvårdsverksamhet i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall samt slutenvårdsavdelningar i Gävle och Hudiksvall (med allmänpediatrisk och neonatalavdelning). I tjänsten som fysioterapeut i Hudiksvall, ingår det även arbete på Bollnäs mottagning, cirka 1-3 gånger i månaden.

Barn och ungdomssjukvården är en del av Hudiksvalls sjukhus, som är ett litet akutsjukhus där man med lätthet samarbetar med andra klinker. Vi har en spännande tid framför oss, planering och förberedelser pågår inför vårt nya barn och kvinnohus här i Hudiksvall som planeras att stå klart 2023. Du som får tjänsten kommer att få möjlighet att vara med och hjälpa oss i det arbetet.

För oss är det viktigt att du som medarbetare trivs och får möjlighet att växa i din yrkesroll. Därför satsar vi mycket på kompetensutveckling med exempelvis schemalagda utbildningsdagar samt att utifrån intresse och verksamhetens behov fördjupa sig i ett ansvarsområde som man får avsatt tid att utveckla och implementera på enheten.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast inom barn- och ungdomssjukvården arbetar du med barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år där ska du bland annat:

• Bedöma motoriska förmåga utifrån skiftande frågeställningar gällande från förtidigt födda barn och uppåt.
• Bedöma smärta och fysiska funktioner i samband med medicinska utredningar.
• Vara en del i rehabiliteringen efter sjukdom och olycka.

Arbetsuppgifterna är mångsidiga och du har stöd av erfarna arbetskamrater och möjlighet att få handledning under lång tid för att bli självgående i alla moment. Dina arbetsuppgifter består av bedömning, behandling och uppföljning på kroppsfunktions- samt aktivitets- och delaktighetsnivå. Du har ansvar för ordination och utprovning av tekniska och ortopedtekniska hjälpmedel. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik och det är den variationen som gör arbetet både stimulerande och utmanande. Verksamheten går en spännande framtid till mötes där vård på distans och internetbaserad vård kan komma att komplitera behandlingsutbudet som vi har idag. Vill du vara en del av detta? Sök dig då till oss!

Kvalifikationer

Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet av pediatrisk fysioterapi eller habilitering är meriterande men inget krav. Samarbets- och initiativförmåga samt intresse av att arbeta i team är av betydelse. Vi ser variationen av både nya och mer erfarna kollegor som en stor tillgång på vår arbetsplats.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet

Ansök här