<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till barn- och familjehälsa Norra Hälsingland

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Barn-och familjehälsan och Ungdomsmottagningen är en länsövergripande verksamhet inom Region Gävleborg.
I norra Hälsingland riktar sig verksamheten till boende i Ljusdal, Hudiksvall och Nordanstig kommun.
Tillsammans med Ungdomsmottagningarnas kuratorer och psykologer bildar Barn- och familjehälsan ett psykosocialt team för blivande föräldrar, barn 0-12år samt ungdomar 13-23 år.
Målet med verksamheten är att så tidigt som möjligt erbjuda stöd till målgruppen för att förhindra eller minska psykisk ohälsa
Arbetsplatsen är huvudsakligen förlagd till Hudiksvall men mottagningsbesök kan förekomma även i Ljusdal. I verksamheten arbetar sex kuratorer och en psykolog.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Familjehälsan Norra Hälsinglands psykosociala team. Som kurator är din kunskap, erfarenhet och yrkeskompetens en viktig del för helheten i arbetet.

Du har stora möjligheter att planera din arbetsdag där arbetsuppgifterna består av bedömning, råd, stöd och behandling till
blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras vårdnadshavare samt ungdomar 13-23 år. Stöd och behandling kan ske i grupp och individuellt.
Samverkan med vårdgrannar och kommuner ingår som en naturlig del i vårt förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Examinerad socionom. Grundläggande psykoterapeutisk utbildning (steg 1) är meriterande.
Erfarenhet av att arbeta med barn.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansök här