<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska till Strömsbro Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Strömsbro Din hälsocentral är vackert belägen med grönskande omgivning. Vårt upptagningsområde omfattar kustnära landsbygd blandat med äldre och nybyggda villaområden. Hälsocentralen ligger på cykelavstånd från tågstationen och bussförbindelserna är goda. Med våra drygt 10 700 listade patienter är vi den största offentligt driva hälsocentralen i Gävle och bemannas med runt 45 medarbetare.

Vi bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, hembesök, stor BVC, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom ansvarar vi för flera vård- och omsorgsboenden. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, rökavvänjning, diabetes, inkontinens och hälsosamtal.

För en bra struktur i arbetet med sjukskrivningar har vi en rehabkoordinator till vår hjälp. Vi har dessutom förmånen att ha en apotekare på plats en dag i veckan för att vara oss behjälplig i det medicinska utvecklingsarbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig distriktssköterska eller erfaren sjuksköterska som vill komma med i vårt team och tillsammans med oss driva och utveckla primärvården.

Hos oss arbetar vi mycket tillsammans och det finns alltid någon att fråga. Vi har en trygg arbetsgrupp som gillar att ha det roligt på jobbet och stöttar varandra i olika situationer.

För att du själv ska kunna utvecklas i verksamheten har vi regelbundna sköterskemöten och utvecklingsarbeten under schemalagt arbetstid. Möjlighet att gå på utbildningar för att öka sin kunskap är viktigt för oss.

Som sköterska hos oss omfattar arbetet telefonrådgivning, mottagningsarbete av både planerade och akut karaktär samt förebyggande hälsovård. Har du som söker diabeteskompetens kommer du arbeta tillsammans med fler diabetessköterskor med egen mottagning där vi ständigt försöker utveckla vårt arbete och förbättra vården då det är en växande grupp hos oss.

I vårt uppdrag ingår även att göra hembesök, samt delta i vårdplanering i hemmet eller över Movie. Här finns några sköterskor som tillsammans arbetar i grupp, men som även roterar på mottagning och telefon.

Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med bred erfarenhet och/eller specialistsjuksköterskeexamen som distriktssköterska. Har du utbildning som diabetssköterska eller erfarenhet av hembesök så är det meriterande.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom primärvård, journalsystemet PMO samt kommunitaktionssystemet Lifecare.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är en positiv, engagerad, kreativ person med ett gott bemötande. Du är ansvarstagande och har god samarbetsförmåga och kan arbeta både självständigt och i team.

God datorvana och körkort erfordras.

Vill du ingå i vårt team? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi intervjuar löpande!

Ansök här