<< Tillbaka till listan över lediga jobb

ST läkare till rehabiliteringsmedicin, Sandviken

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Rehabiliteringsmedicin är en medicinsk specialitet där du får möjlighet att praktisera ett holistiskt medicinskt tänkande. Inom rehabiliteringsmedicin arbetar vi enligt en beteendemedicinsk modell för ananlys och behandling. De yrkeskompetenser du arbetar tillsammans med är arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, idrottsledare, kurator, logoped, rehabinstruktör, sjuksköterska, undersköterska samt rehabkoordinator.

Som läkare har du det medicinska ansvaret. Du lär dig att leda ett team men också att samordna och genomföra kvalificerade rehabiliteringsinsatser tillsammans med teamet.
Förutom tillhörighet i team ingår du i en läkargrupp inom kliniken som idag består av fyra specialister och en ST-läkare. I det vardagliga arbetet medverkar du även aktivt i klinikens utvecklingsarbete.

Det finns möjlighet att uppnå målbeskrivningen för specialiten Rehabmedicin genom tjänstgöring i Sandviken, Gävle och Uppsala.
Med utgångspunkt från gällande målbeskrivning, lägger du tillsammans med handledare och studierektor upp en individuell utbildningsplan. Det finns goda möjligheter att anpassa din ST-tjänst efter din intresseprofil. Regionens FoU- enhet samverkar med Uppsala universitet och vi ser positivt på forskning under ST.
För mer information om rehabiliteringsmedicin som specialitet se - sfrm.se

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med intresse för rehabilitering. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt. Vi värdesätter att du är en person med god flexibilitet, trivs med teamarbete och att du gärna deltar i utvecklingsarbete och undervisning.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där vi gärna ser att du har initiativförmåga, god samarbetsförmåga men också att trivs med självständigt arbete. Tidigare arbetslivserfarenhet är meriterande.

Körkort erfordras

Ansök här