<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdutvecklare/kvalitetssamordnare till VO Internmedicin

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som en av 3 vårdutvecklare/kvalitetssamordnare inom verksamhetsområdet har du en nyckelfunktion och arbetar tillsammans med och på uppdrag av verksamhetschef och är ett stöd till verksamhetschef och vårdenhetschefer. Uppdraget består i att bidra till förbättrad kvalitet, patientsäkerhet och utveckling bland annat genom:
-Initiera och leda förändringsarbeten
-Arbete med utredningar och analyser av avvikelser/inträffade händelser
-Stödja organisationen med att utveckla ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet
-Omvärldsbevakning/återförande av kunskap till verksamheterna
-Tillsammans med verksamhetsområdets medarbetare driva utveckling av verksamhet och organisation

Arbetet är länsövergripande och befattningen är underställd verksamhetschefen för VO Internmedicin. Du deltar i ledningsgruppsarbete inom verksamhetsområdet, men är även en central del i uppföljningen av verksamheten. Det förekommer även arbetsuppgifter för helheten i hälso och sjukvården.

Kvalifikationer

Vi söker en strukturerad person med stort engagemang för verksamhetens kvalitet och patientsäkerhet. Du vill, tillsammans med chefer, medarbetare och kollegor inom egen och andra verksamheter, vara med och förändra och förbättra.
Arbetet ställer stora krav på självständighet men också på förmåga att samverka och samarbeta. Du har en god organisatorisk och administrativ förmåga och kan snabbt ställa om, prioritera, samt hantera flera parallella uppgifter. Arbetet innebär samarbete mellan de båda sjukhusen vilket kan innebära resor till Hudiksvall i varierande omfattning.

Du har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Har du erfarenhet av patientsäkerhetsarbete samt kunskap om lagar och författningar inom hälso- och sjukvård är det meriterande. Du har mycket goda datakunskaper.
Vi ställer höga krav på personlig lämplighet.

Ansök här