<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Hälsopedagog till Hälsotorget Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Hälsotorget ska ge alla besökare och anställda på sjukhuset ett välkomnande bemötande och vägvisning om det efterfrågas. Hälsotorget ska vara en öppen och tillgänglig plats för egen reflektion och hjälp till självhjälp. Genom förmedling av kunskap via länkar med allmän och evidensbaserad information ska Hälsotorget kunna erbjuda befolkningen ett stöd och en möjlighet till livsstilsförändring. Hälsotorgets bemötande och vägledning i olika frågor ska upplevas som tryggt och medmänskligt.
Hälsotorget som mötesplats ska också vara en publik arena för samverkan mellan interna och externa aktörer genom temadagar/-veckor, där kommunikationen mellan besökare och personal/aktörer ska bidra till ökad kunskap i olika hälsofrågor.
Målet med Hälsotorget är att bidra till en bättre hälsa för befolkningen, genom att befolkningen vägleds att ta ansvar för sin egen hälsa i så stor omfattning som möjligt.

Arbetsuppgifter

Som hälsopedagog till vårt nystartade Hälsotorg kommer du att vara en viktig aktör i att stärka kontakten mellan Region Gävleborg och dess medborgare. Genom information, inspiration, dialog och riktade aktiviteter kommer du vara med och bidra till att förbättra upplevelsen för de som besöker våra sjukhus. Du kommer att arbeta med hälsofrämjande insatser inom områden som tobak, alkohol, kost, motion, stress, sömn och psykisk ohälsa. Arbetet innebär också samverkan med interna och externa verksamheter, samt ansvar för temadagar som ska erbjudas regelbundet.

Arbetet är placerat i sjukhusets entré, där du del av dagarna kommer att vara uppsökande gentemot besökarna. Därav är du som medarbetare på Hälsotorget ett levande varumärke för Region Gävleborg.

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har en utbildning som hälsopedagog i första hand.
Distriktssköterska eller en motsvarande högskoleutbildning är också intressant.

Vi söker dig som värdesätter ett bra bemötande gentemot våra besökare och medarbetare på sjukhuset. Du ska vara ansvarstagande och drivande. God samarbetsförmåga och god organisatorisk förmåga är viktigt för oss. Du ska ha lätt för att ta egna initiativ och kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att utveckla uppdraget.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med vår värdegrund.

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet

Körkort erfordras.
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig.

Ansök här