<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Hygienläkare till Vårdhygien Region Gävleborg

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Smittskydd och Vårdhygien är en egen förvaltning i Region Gävleborg under hälso- och sjukvårdsdirektören. Smittskyddsläkaren leder arbetet på Smittskydd och Vårdhygien och är även länets hygienläkare sedan flera år. Nu vill vi ge ökad möjlighet att utveckla vårdhygien genom en nyinrättad tjänst som hygienläkare.

Vårdhygien är regionens infektionspreventiva enhet. Vår uppgift är att stödja hälso- och sjukvård, samt vård och omsorg i deras arbete att förebygga och förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Länets tre sjukhus, hälsocentraler och kommunens vård- och omsorgsverksamheter ingår i uppdraget. På vårdhygien arbetar idag fyra hygiensjuksköterskor. På Smittskydd arbetar förutom smittskyddsläkaren även tre smittskyddssjuksköterskor (varav cirka en halv tjänst med Strama frågor), en förvaltningschefssekreterare och en hiv/sti samordnare. Vi är en liten enhet som arbetar nära tillsammans med smittspårning och övriga gemensamma frågor. Vi har också ett nära samarbete med infektionsvården och med kliniskt mikrobiologiskt laboratorium.

Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som hygienläkare hos oss kommer du att bedriva och utveckla det vårdhygieniska arbetet i Region Gävleborg. Arbetet innefattar även prevention, information och utbrottshantering. Verksamheten bedriver ett aktivt utåtriktat arbete gentemot länets tre sjukhus, öppenvården samt till kommunal vård- och omsorg. I arbetsuppgifterna ingår även att delta på nationella möten samt att ingå i mellansvenskt nätverk. Hygienläkaren ersätter smittskyddsläkaren vid dennes ledighet.

Tjänsten är på heltid och under anställningen finns goda möjligheter till vidareutbildning inom den planerade nya tilläggsspecialiteten Vårdhygien. Vi är öppna för diskussion om önskemål finns att kombinera tjänsten med forskning eller klinisk tjänstgöring. Du kommer att ha stora möjligheter att vara med och påverka och utveckla vårdhygienverksamheten i regionen och vara med i projekt som berör det vårdhygieniska arbetet, exempelvis i vårt aktuella Framtidsbygge som innebär nya vårdlokaler för stora delar av sjukvårdens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare, intresserad av vårdhygien och ser vårdhygienens betydelse inom vården och för samhället. Du är specialist i infektionsmedicin och eller klinisk mikrobiologi, bakteriologi och virologi och intresserad av att utbilda dig ytterligare till hygienläkare. Det är önskvärt med erfarenheter inom vårdhygien.

Som person är du drivande, strukturerad, har god kommunikativ förmåga, är positiv och trivs i mötet med andra människor. Vi sätter stort värde i att du är trygg i både din person och din yrkesroll samt känner stort engagemang i det du gör. Stor vikt kommer att läggs vid dina personliga egenskaper.

Ansök här