<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till beroendemottagningen i Sandviken

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vuxenpsykiatri Gävleborg bedriver specialiserad psykiatrisk vård för länets drygt 280 000 invånare. I verksamheten arbetar drygt 400 medarbetare. Öppenvårdsmottagningar finns på sex orter och avdelningar för heldygnsvård finns i Gävle ochHudiksvall. Därtill finns en länsövergripande rättspsykiatrisk enhet.
Från och med september 2018 är länets beroendemottagningar en verksamhetsgren inom Vuxenpsykiatrin. Verksamheten
har drygt 15 medarbetare som arbetar på 6 mottagningar i länet såsom Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs, Söderhamn, Sandviken och Gävle. Personalen består av sjuksköterskor och läkare som i första hand arbetar med medicinsk
abstinensbehandling och motivationsarbete.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska arbetar du med medicinska bedömningar, abstinensbehandlingar och motivationsarbete. Du arbetar med prevention, vård och behandling av personer med skadligt bruk, missbruk och beroendeproblematik avseende alkohol, narkotika och läkemedel.
Arbetet är självständigt och ställer krav på god samarbetsförmåga med vårdgrannar inom och utom organisationen.

Vi ska tillsammans skapa möjlighet för patienten att tidigt söka hjälp för sitt missbruk. Vi ska erbjuda personer med missbruk eller beroende snabb kontakt när motivation finns för fortsatt vård och behandling

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerade sjuksköterska. Det är meriterande med erfarenhet av psykiatrisk vård. Du trivs med sköterskearbetets flexibla arbetsvardag och att få växla mellan att arbeta självständigt och tillsammans med dina kollegor.

Som person är du trygg och har god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du kan organisera, prioritera och leda arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du som person engagerad och strukturerad och gärna delar med dig av dig erfarenhet och kompetens. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med missbruk och beroende problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Ansök här