<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef för läkare Röntgen Hälsingland

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vårdenheten för läkare Röntgen Hälsingland är en del av verksamhetsområdet Bild- och funktionsmedicin. Vi är en länsövergripande verksamhet som finns i Gävle, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn samt Ljusdal och omfattar totalt ca 250 medarbetare. Nu söker vi en vårdenhetschef för läkarna i Hälsingland, dvs. Hudiksvall, Bollnäs och Söderhamn som omfattar ca 30 läkare. Tjänsten är placerad i Hudiksvall men regelbundna resor samt närvaro på samtliga tjänsteställen i länet ingår/förekommer. Vi utför nästan alla typer av radiologiska undersökningar, såsom magnetkameraundersökningar, datortomografi, ultraljud, konventionell röntgen samt intervention och arbetar i ändamålsenliga lokaler med modern utrustning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Ledarskap och uppdrag
Som vårdenhetschef erbjuder vi dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du arbetar i nära samarbete tillsammans med trevliga arbetskamrater på enheten och i ledningsgruppen.

Att vara vårdenhetschef hos oss är ett operativt ledarskap. Du driver det dagliga arbetet framåt med din arbetsgrupp, är den som skapar lojalitet mot uppdraget att möta patient och patientens behov på bästa möjliga sätt och är en förebild att arbetet utförs enligt den gemensamma värdegrunden:

• Professionalism och ansvar
• Respekt och ödmjukhet
• Öppenhet och ärlighet.

Uppdraget ställer krav på att du är synlig i organisationen, att du är tydlig i ditt ledarskap och har en god förmåga att kommunicera mål och visioner i din organisation. Att följa upp angivna mål både i ledningsgrupp och arbetsgrupp med en transperens och tydlighet är en del av ditt uppdrag.

Ledarskapet kräver stor förmåga och vilja att lyssna och förankra. Uppdraget kräver även att du har förmåga att styra verksamheten inom givna ekonomiska ramar.

Som vårdenhetschef bidrar du till att skapa goda förutsättningar för våra läkare att utvecklas. Du ansvarar bla för bemanning, kompetensutveckling inkl. utbildning av ST-läkare, ekonomi, produktion, kvalité, schema och arbetsmiljö.
Som vårdenhetschef har du även ett helhetsansvar vilket innebär ett nära samarbete med verksamhetens övriga vårdenhetschefer och verksamhetschef.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du har ett ansvar för helheten inom såväl verksamhetsområdet som för Hälso- och sjukvården.

Arbetet erbjuder inom givna ramar stora möjligheter att vara med och utveckla vården och verksamheten i stort. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom lämpligt område. Vi lägger stor vikt i att du är en person med stark lagkänsla, en trygg ledarprofil och att du vill arbeta med riktning mot tydliga mål.

Du är en person som är kommunikativ, tydlig, drivande och kan entusiasmera och skapa engagemang hos medarbetare och kollegor. Du har en god social förmåga och kan samarbeta, inte bara med medarbetare och kollegor utan också med andra externa vårdgivare/samhällsinstanser. Du drivs av ett intresse att utveckla vården vidare utefter patienter och verksamhetens behov.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom ledande befattning, gärna inom en liknande roll.

Arbetet bygger på att du känner stimulans av att verka i en miljö som präglas av helhet och flexibilitet och där krav finns på såväl samverkan som självständighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här