<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterskor sökes till akutmottagningen i Gävle

Akutmottagningen är sjukvårdens ansikte utåt. Vi står beredda att ta emot patienter dygnet runt, året om och vi söker nu dig som vill bli en del i vårt fina team, och som vill vara med att fortsätta utveckla vår akutmottagning i Gävle.

Verksamhetsområde Ambulans/Akut bedriver akutsjukvård på två orter i regionen; Gävle och Hudiksvall. Verksamheten omfattar, förutom verksamhetschef och tre vårdenhetschefer, cirka 140 medarbetare. Yrkeskategorierna innefattar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, chefssekreterare, kvalitetssamordnare och driftledare. På akutmottagningen i Gävle arbetar cirka 75 personer.

Akutmottagningen i Gävle har genomgått en totalrenovering. Detta har lett till fräscha och större lokaler, ökad patientsäkerhet och förbättring av arbetsmiljön. Vi har även ett samarbete med primärvården där patienter som kommer till akutmottagningen blir bedömda av en distriktssköterska och en sjuksköterska från akuten, för att sedan anvisas dit patienten bäst kan få hjälp. Det kan vara antingen på akuten eller på familjeläkarjouren (som nu ligger på sjukhusområdet), alternativt besök hos sjuksköterska.

Vi kan även erbjuda dig:
• Individuellt schema
• Individuell lönesättning
• Goda utvecklingsmöjligheter
• Generöst friskvårdsbidrag med tillgång till sjukhusets gym

Vi har även en arbetstidmodell som är en 2 årig pilot där medarbetaren har en förkortad arbetstid på kvällstid, 15:30 22:00 men betalt från 14:00. Denna modell är aktiv mellan september maj. Juni- aug. då återgår vi till tjänstgöring mellan 14:00 22:00 kvällstid. Hos oss får du som sjuksköterska stor möjlighet att utveckla dig i din profession och i din takt. Vi satsar mycket på dig och din fortbildning, med utbildningar, föreläsningar varje tredje vecka samt regelbundna scenarioövningar. Som nyanställd erbjuds du en mentor som stöttning under och efter din introduktion.

• I Hudiksvall pågår ett projekt med behandlingssjuksköterska. Efter en intern läkarledd utbildning ska dessa sköterskor självständigt kunna bedöma och behandla vissa patienter. Det är aktuellt även på akuten i Gävle att titta på denna lösning inom en snar framtid.

• Region Gävleborg har nyligen bytt triagesystem från RETTS till SATS/TEWS. Akuten i Hudiksvall har haft detta system i drygt ett år. Vi är först i Sverige med att införa detta i en hel region.

Vi har en kompetenstrappa som beskriver din individuella utveckling i 3 olika steg. Från novis till (experten) den högsta nivån som innebär att sjuksköterskan tar emot Larm, har alla utbildningar som vi kräver som är:
• Resurs: S-HLR vuxen och barn, triagering.
• Steg 1: A-HLR vuxen och barn, kemisk sanering, grunder i katastrof, körkort MTA utrustning, delegering artärgas och sårutbildning.
• Steg 2: AMLS, ATSS, PEPP, vidarutbildning i karastrofsamordning/kem, hospitera luftväg.
• Steg 3: ENCP

Arbetsuppgifter

Du har stora möjligheter att påverka din arbetsplats och ditt arbete då vi dagligen arbetar med förbättringar och lyssnar in medarbetarnas synpunkter, samt provar nya sätt för att kunna erbjuda patienterna bästa tänkbara vård.

På akutmottagningen arbetar du som sjuksköterska självständigt, i team med undersköterskor och läkare inom olika specialiteter; kirurg, medicin, ortopedi och barn.
Vi har också gyn-patienter, ÖNH-patienter och ögon-patienter på jourtid. Vi tar hand om patienter i alla åldrar.

Arbetet på akutmottagningen är spännande, utvecklande och mycket lärorikt. Under senhösten 2018 införde vi ett teamarbete på medicinsektionen för ett närmare samarbete mellan läkare, sjuksköterska och undersköterska.

Kvalifikationer

Sjuksköterskelegitimation är ett krav. Önskvärt är att du har erfarenhet av slutenvård (gärna minst två år), god förmåga att efter utbildning och introduktion kunna göra bedömningar, prioriteringar och arbeta självständigt, samt att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Då vi är en dygnet-runt-verksamhet med ökat patientflöde mot eftermiddag/kväll bör du kunna arbeta dag- som kvällspass, samt natt och helg.

Ansök här