<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska till BVC Södertull hälsocentral, Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Södertull Din Hälsocentral ligger i centrala Gävle och har 8000 listade patienter.
Vi bedriver en verksamhet med läkar- och distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. På Södertull Din hälsocentral återfinns även Södertulls närakut, som är en del i den fortsatta utvecklingen av det akuta flödet i Gävle.

Arbetsuppgifter

Som barnhälsovård-sköterska på Södertull hälsocentral jobbar du utifrån ett helhetsperspektiv med barnets hälsa i fokus. Du är ett aktivt stöd för föräldrar i att stärka dem i sin föräldraroll. Du möter föräldrar och barn i grupp och individuellt, utifrån varje familjs behov.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat mottagningsarbete med hälsoövervakning, hembesök, föräldragrupper, hälsofrämjande och föräldrastödjande samtal, rådgivning och vaccinationer. Arbetet sker enligt svenska barnhälsoprogrammet som även innebär samverkan med andra aktörer inom barnhälsan.

Utifrån verksamhetens behov kan tjänsten innefatta övriga distriktssköterskeuppgifter vid en hälsocentral.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad distriktssjuksköterska och som har erfarenhet av att arbeta med barn. Du är van vid att arbeta självständigt, är trygg i din yrkesroll och intresserad av att ge en hög medicinsk kvalité.

Vi ser gärna att du är ansvarstagande och har en god organisationsförmåga. Du gillar utmaningar och vill vara delaktig i hälsocentralens utveckling.

Kunskap och erfarenhet av barnhälsovårdens riktlinjer för barnhälsovård och erfarenhet att arbeta med BHV och BHV journal i PMO är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Körkort erfordras

Ansök här