<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska/sjuksköterska till Storvik Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Storvik Din Hälsocentral har idag knappt 30 medarbetare och bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och hembesök i ett landsbygdsområde. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, samt sårbehandling. Vi har även ett akutflöde där vi arbetar tvärprofessionellt kring patienten, det är ett VO-övergripande uppdrag för att samverka med patientens behov av kompetens i centrum.


Familjeläkarjouren ansvarar för primärvård i Västra Gästrikland under kvällar och helger.
På arbetsplatsen arbetar sjuksköterska/distriktssköterska och familjeläkare från hälsocentralerna i Västra Gästrikland. Familjeläkarjouren är belägen på Sandvikens sjukhus i nära anslutning till hälsocentralerna.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att ingå i vår arbetsgrupp på hälsocentralen i Storvik.
Du kommer att arbeta i ett samarbete med övriga yrkeskategorier i team. I arbetet ingår sedvanliga sjuksköterskeuppgifter på hälsocentral såsom rådgivning, mottagning, hembesök och ev specialistmottagning.
För våra primärvårdsakuta patienter samverkar vi tillsammans med 2 hälsocentraler i Sandviken på Akutflödet på Sandvikens sjukhus, där arbetet sköts i team bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska och fysioterapeut i nära samarbete för att möta patientens behov.

Trivs du att arbeta med utvecklingsfrågor så finns de arbetsuppgifterna hos oss då både primärvårdsuppdraget och de patientkontakter som vi möter utvecklar oss som medarbetare och vår kompetens.

Kvalifikationer

Vi behöver Dig, som är legitimerad sjuksköterska/distriktssköterska och vill jobba tillsammans med oss för att ge våra patienter bästa förutsättningarna till god Hälsa! Vi ser gärna att du tidigare arbetat inom primärvården.

Har du erfarenhet av att driva din egen specialistmottagning inom diabetes eller Astma/KOL ser vi fram emot din ansökan alldeles speciellt! Det är meriterande, dock inget krav, att du har vidareutbildning till distriktssköterska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är flexibel, ansvarstagande och lösningsorienterad.
Det är även viktigt med god samarbetsförmåga då detta uppdrag kräver mycket god samverkan mellan primärvård, kommunal hälso- och sjukvård samt slutenvård.

Körkort erfordras

Ansök här