<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Projektekonom till Ekonomiavdelningen Region Gävleborg

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Ekonomiavdelningen har ansvar för Region Gävleborgs ekonomiadministration med bastjänster såsom redovisning, kund- leverantörsreskontra, budget, prognos, rapportering samt stöd och utveckling av ekonomiska styrsystem.

Inom ekonomiavdelningen finns fem enheter: ekonomistöd, ekonomiservice redovisning, ekonomiservice kund, centralkassa samt kvalitet och analys. Som projektekonom tillhör du ekonomistöd och har med utgångspunkt i de ekonomiska frågorna en inriktning mot Region Gävleborgs regionala utvecklingsprojekt, främst mot näringslivsutveckling, arbetsmarknad och kompetensförsörjning, samhällsplanering och infrastruktur samt kulturutveckling.

Arbetsuppgifter

Rollen som projektekonom innebär att du är delaktig i flera projekt samtidigt gällande de ekonomiska frågorna för projekten. För att lyckas med ditt uppdrag krävs ett nära samarbete med projektledare och styrgrupper för projekten. Din roll är att vara både stöd och kravställare i det dagliga arbetet. Du ansvarar för att upprätta budget, löpande ekonomisk redovisning, uppföljning och analys. Du ansvarar också för att sammanställa redovisningsunderlag enligt de krav som ställs från respektive finansiär.

Din placering är Gävle. I tjänsten kan det förekomma resor inom länet och även nätverksträffar nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en examen från högskola eller universitet inom ekonomi med inriktning på redovisning/revision. Du har med fördel några års yrkeserfarenhet, gärna inom projektredovisning eller revision. I rollen som projektekonom bör du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har förmåga att arbeta lösningsfokuserat och trivs i en roll med mycket eget ansvar.

Du har ett personligt engagemang och är angelägen om att nå resultat genom ett kundorienterat förhållningssätt. Att leverera med hög kvalitet och att hålla uppsatta tidplaner är viktigt för dig. Du trivs med att samarbeta med människor i andra befattningar både inom och utanför organisationen.

Ansök här