<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Driftledare på akutmottagningen Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Akutmottagningen är sjukvårdens ansikte utåt. Vi står beredda att ta emot patienter dygnet runt, året om och vi söker nu dig som vill bli en del i vårt fina team, och som vill vara med att fortsätta utveckla vår akutmottagning i Gävle.

Verksamhetsområde Ambulans/Akut bedriver akutsjukvård på två orter i regionen; Gävle och Hudiksvall. Verksamheten omfattar, förutom verksamhetschef och tre vårdenhetschefer, cirka 140 medarbetare. Yrkeskategorierna innefattar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, chefssekreterare, kvalitetssamordnare och sektionsledare. På akutmottagningen i Gävle arbetar cirka 75 personer.

Akutmottagningen i Gävle har genomgått en totalrenovering. Detta har lett till fräscha och större lokaler, ökad patientsäkerhet och förbättring av arbetsmiljön. Vi har även ett samarbete med primärvården där patienter som kommer till akutmottagningen blir bedömda av en distriktssköterska och en undersköterska från akuten, för att sedan anvisas dit patienten bäst kan få hjälp. Det kan vara antingen på akuten eller på familjeläkarjouren (som nu ligger på sjukhusområdet), alternativt besök hos sjuksköterska. Inom kort öppnar vi vår nya barnsektion.

Arbetsuppgifter

• Initiera till att rutiner nödvändiga för mottagningen upprättas.
• Bevaka följsamhet till befintliga rutiner på mottagningen och vidta eventuella åtgärder.
• Kunna bedöma bemanningsbehov och fördela om bemanning på respektive klinik, dagtid.
• Samverka med andra yrkesgrupper i vårdkedjan för att uppnå kvalitet, effektivitet samt kontinuitet
• Ansvara tillsammans med vårdenhetschefer att följa upp introduktioner
• Ha en stödjande funktion för personalen i patient- och omvårdnadsfrågor.
• Planera utveckling inom sin avdelning i samverkan med vårdenhetschefer.
• Vid vårdenhetschefernas frånvaro ta ansvar för morgonmötet.
• Vid vårdenhetschefernas frånvaro ha det övergripande ansvaret för mottagningen och fatta nödvändiga beslut.
• Planera utveckling i samverkan med vårdenhetschef.
• Planera kompetensutveckling med utbildning ssk/vårdenhetschef.
• Gå igenom introduktionsprogram med nya medarbetare samt följa upp introduktionen efter tidsintervallet 1 och 3 månader.
• Ansvara för uppföljning av respektive arbetsgrupp och ansvarsområde.

Under sommarperioden juni-augusti så ingår driftansvarig i den övriga bemanningen som sjuksköterska och arbetar skift, dag, kväll och natt.

Kvalifikationer

Sjuksköterskelegitimation är ett krav. Önskvärt är att du har erfarenhet av slutenvård (gärna minst två år), god förmåga att efter utbildning och introduktion kunna göra bedömningar, prioriteringar och arbeta självständigt, samt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du har en ledarskapsutbildning eller liknande erfarenheter.

Ansök här