<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barnmorska till Gävle barnmorskemottagning och Gävle ungdomsmottagning

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Gävle Barnmorskemottagning innefattar mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning och gynekologiska hälsokontroller i Östra Gästrikland.
Vid Gävle Barnmorskemottagning arbetar 19 barnmorskor.
Vi har även barnmorskor placerade vid Andersbergs Familjecentral och Sätra Familjecentral.

Gävle Ungdomsmottagningen är en del av vårdenhet Familjehälsa Gävle Centrum. I vårdenheten finns även verksamheterna Gävle Barn- och familjehälsa och Flyktingtraumaenhet Gävleborg.

Ungdomsmottagningen tar emot ett stort antal ungdomar från ålder 13-23 år. Vi sätter ungdomars behov främst. Arbetsteamet på Ungdomsmottagningen består av barnmorskor, undersköterska, kuratorer, psykolog och läkare.

Verksamheterna är HBTQ-certifierade.

Arbetsuppgifter

Gävle Barnmorskemottagning
Barnmorskan arbetar inom följande verksamhetsområden:
- Hälsovård i samband med graviditet vilket innefattar medicinskt basprogram, fosterdiagnostik, hälsoinformation under graviditet och psykosocialt arbete.
- Stöd i föräldraskap och föräldragrupper med förlossnings- och föräldraförberedelse.
- Familjeplanering på individnivå vilket innefattar preventivmedelsrådgivning och STI-prevention.
- Gynekologisk cellprovskontroll för att förebygga cervixcancer.
- Folkhälsoarbete och samtal om livsstilsfrågor.

Gävle Ungdomsmottagning
Tyngdpunkten i arbetat består av preventivmedelsrådgivning och förskrivning. STI-arbete med smittspårning, rådgivning och undersökning utifrån kroppsfrågor och livsstilsfrågor, allmän rådgivning angående sexualitet och identitetsutveckling.Utåtriktad verksamhet mot grupper och skolor.

Kvalifikationer

Leg. barnmorska med erfarenhet av förlossning/BB vård samt ungdomsmottagningsarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet


Ansök här