<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Nyblivna sjuksköterskor sökes till Akutmottagningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Akutmottagningen är sjukvårdens ansikte utåt. Vi står beredda att ta emot patienter dygnet runt, året om och vi söker nu dig som vill bli en del i vårt fina team, och som vill vara med att fortsätta utveckla vår akutmottagning i Gävle.

Akutverksamheten bedriver akutsjukvård på två orter i regionen; Gävle och Hudiksvall. Verksamheten omfattar, förutom verksamhetschef och tre vårdenhetschefer, cirka 140 medarbetare. Yrkeskategorierna innefattar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, chefssekreterare, kvalitetssamordnare och sektionsledare. På akutmottagningen i Gävle arbetar cirka 75 personer.

Akutmottagningen i Gävle har genomgått en totalrenovering. Detta har lett till fräscha och större lokaler, ökad patientsäkerhet och förbättring av arbetsmiljön. Vi har även ett samarbete med primärvården där patienter som kommer till akutmottagningen blir bedömda av en distriktssköterska och en undersköterska från akuten, för att sedan anvisas dit patienten bäst kan få hjälp. Det kan vara antingen på akuten eller på familjeläkarjouren (som nu ligger på sjukhusområdet), alternativt besök hos sjuksköterska.

Vi erbjuder alla anställda Time Care - flexibelt schema, friskvårdspeng Regionens egna fina Gym-plan 13.

Akuten och Ambulanssjukvården som idag är ett gemensamt verksamhetsområde samverkar i utbildningar/övningar, triage system och vidareutveckling av effektiva flöden.

Arbetsuppgifter

Vi har nu skapat möjlighet för dig som är mindre erfaren att kunna jobba hos oss. Vi har en utvecklingstrappa specifikt för dig som är ny i sjuksköterskerollen där vi gemensamt tar fram en individuell utvecklingsplan och satsar på dig och din fortbildning. Generellt är det tänkt att ta 12 månader för genomgå utvecklingstrappans olika steg. Tidsperioden kam dock variera idividuellt efter överenskommelse och utifrån vilken nivå i utvecklingen man är i. Trappan innefattar hospitering inom olika kliniker samt specialistområden. Vi har många utbildningar och föreläsningar samt regelbundna scenarioövningar. Som nyanställd erbjuds du en mentor som stöttar dig under och efter din introduktion.

Arbetet på akutmottagningen är spännande, utvecklande och mycket lärorikt. På akutmottagningen arbetar du som sjuksköterska i team med undersköterskor och läkare inom olika specialiteter: kirurg, medicin, ortopedi och barn. Vi har också gyn-patienter, ÖNH-patienter och ögon-patienter på jourtid.

Du har stora möjligheter att påverka din arbetsplats och ditt arbete då vi dagligen arbetar med förbättringar och lyssnar in medarbetarnas synpunkter, samt provar nya sätt för att kunna erbjuda patienterna bästa tänkbara vård.

Det pågår en hel del utvecklingsarbete på våra akutmottagningar:

•Under våren påbörjades ett två-årigt projekt med arbetstidsförkortning på båda akutmottagningarna. Det innebär i korta drag att kvällsturerna kvoteras upp, så man får ca 20 % kortare kvällspass.

•I Hudiksvall pågår ett projekt med behandlingssjuksköterska. Efter en intern läkarledd utbildning ska dessa sköterskor självständigt kunna bedöma och behandla vissa patienter. Det är aktuellt även på akuten i Gävle att titta på denna lösning i framtiden.

•Region Gävleborg kommer byta triagesystem från RETTS till SATS/TEWS och kör igång 3/12-18. Akuten i Hudiksvall har haft detta system i drygt ett år och nu arbetar vi med ett breddinförande även för akuten i Gävle, för barn och prehospitalt. Vi blir först i Sverige med att införa detta i en hel region.

•Nu under senhösten 2018 inför vi teamarbete på medicinsektionen för ett närmare samarbete mellan läkare, sjuksköterska och undersköterska. Det kommer vara två team på medicin.

Kvalifikationer

Sjuksköterskelegitimation är ett krav. Önskvärt är att du har erfarenhet av akutsjukvård, god förmåga att efter utbildning och introduktion kunna göra bedömningar, prioriteringar och arbeta självständigt, samt att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Då vi är en dygnet-runt-verksamhet med ökat patientflöde mot eftermiddag/kväll bör kunna arbeta dag- som kvällspass samt natt och helg.

Ansök här