<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterskor sökes till Akutmottagningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Akutmottagningen är sjukvårdens ansikte utåt. Vi står beredda att ta emot patienter dygnet runt, året om och vi söker nu dig som vill bli en del i vårt fina team, och som vill vara med att fortsätta utveckla vår akutmottagning i Gävle.

Verksamhetsområde Ambulans/Akut bedriver akutsjukvård på två orter i regionen; Gävle och Hudiksvall. Verksamheten omfattar, förutom verksamhetschef och tre vårdenhetschefer, cirka 140 medarbetare. Yrkeskategorierna innefattar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, chefssekreterare, kvalitetssamordnare och sektionsledare. På akutmottagningen i Gävle arbetar cirka 75 personer.

Akutmottagningen i Gävle har genomgått en totalrenovering. Detta har lett till fräscha och större lokaler, ökad patientsäkerhet och förbättring av arbetsmiljön. Vi har även ett samarbete med primärvården där patienter som kommer till akutmottagningen blir bedömda av en distriktssköterska och en undersköterska från akuten, för att sedan anvisas dit patienten bäst kan få hjälp. Det kan vara antingen på akuten eller på familjeläkarjouren (som nu ligger på sjukhusområdet), alternativt besök hos sjuksköterska. Inom kort öppnar vi vår nya barnsektion.

Arbetsuppgifter

Du har stora möjligheter att påverka din arbetsplats och ditt arbete då vi dagligen arbetar med förbättringar och lyssnar in medarbetarnas synpunkter, samt provar nya sätt för att kunna erbjuda patienterna bästa tänkbara vård.

Det pågår en hel del utvecklingsarbete på våra akutmottagningar:
• Under våren påbörjades ett två-årigt projekt med arbetstidsförkortning, på båda akutmottagningarna. Det innebär i korta drag att kvällsturerna kvoteras upp, så man får ca 20 % kortare kvällspass.

• I Hudiksvall pågår ett projekt med behandlingssjuksköterska. Efter en intern läkarledd utbildning ska dessa sköterskor självständigt kunna bedöma och behandla vissa patienter. Det är aktuellt även på akuten i Gävle att titta på denna lösning i framtiden

• Region Gävleborg kommer byta triagesystem från RETTS till SATS/TEWS och kör igång 3/12-18. Akuten i Hudiksvall har haft detta system i drygt ett år och nu arbetar vi med ett breddinförande även för akuten i Gävle, för barn och prehospitalt. Vi blir först i Sverige med att införa detta i en hel region.

• Nu under senhösten 2018 inför vi teamarbete på medicinsektionen för ett närmare samarbete mellan läkare, sjuksköterska och undersköterska. Det kommer vara två team på medicin.


Vi har en kompetenstrappa som beskriver din individuella utveckling i 3 olika steg. Från novis till (experten) den högsta nivån som innebär att sjuksköterskan tar emot Larm, har alla utbildningar som vi kräver som är:
• Resurs: S-HLR Vuxen och Barn, Triagering.
• Steg 1: A-HLR vuxen och barn, kemisk sanering, grunder i katastrof, körkort MTA utrustning, delegering artärgas och sårutbildning.
• Steg 2: AMLS, ATSS, PEPP, vidarutbildning i karastrofsamordning/kem, hospitera luftväg.
• Steg 3: ENCP

Vi kan även erbjuda dig:
• Individuellt schema
• Individuell lönesättning
• Goda utvecklingsmöjligheter
• Generöst friskvårdsbidrag och tillgång till sjukhusets gym

Vi har även en arbetstidmodell som är en 2 årig pilot där medarbetaren har en förkortad arbetstid på kvällstid, 15:30 22:00 men betalt från 14:00. Denna modell är aktiv mellan september maj. Juni- aug. då återgår vi till tjänstgöring mellan 14:00 22:00 kvällstid.

Kvalifikationer

Sjuksköterskelegitimation är ett krav. Önskvärt är att du har erfarenhet av slutenvård (gärna minst två år), god förmåga att efter utbildning och introduktion kunna göra bedömningar, prioriteringar och arbeta självständigt, samt att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Då vi är en dygnet-runt-verksamhet med ökat patientflöde mot eftermiddag/kväll bör kunna arbeta dag- som kvällspass samt natt och helg.

Ansök här