<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barn- och ungdomssjukvården i Gävle söker sjuksköterska

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Barn - och ungdomssjukvården i Gävleborg är en länsövergripande klinik som bedriver öppenvårdsverksamhet i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall samt slutenvårdsavdelningar i Gävle och Hudiksvall, med allmänpediatrisk och neonatalavdelning.

Kontinuitet och flexibilitet är ledord inför kommande ombyggnationer där vi utvidgar dagsjukvården och mottagningen till att bli navet i vår verksamhet. Vi bedriver även preoperativ mottagning och samarbetar med dagkirurgin och centraloperation.
På mottagningen finns läkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, uroterapeuter, dietister, sjukgymnast, psykolog samt lekterapeuter.

Vårdavdelningarna består av neonatalenhet respektive allmänpediatrisk enhet. Inom neonatalvården har vi nära samarbete med kvinnosjukvården och vi har påbörjat detaljplanering av nya gemensamma lokaler för familjecentrerad nyföddhetsvård i såväl Gävle som Hudiksvall.

Läs mer om vår enhet på instagram #neogävle

Arbetsuppgifter

Vi söker en legitimerad sjuksköterska till neonatalavdelningen 107A, Gävle sjukhus.

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda barn från vecka 29 samt sjuka nyfödda och deras familjer. Vi arbetar familjecentrerat där all vårdplanering samt omvårdnadsåtgärder utförs i samråd med barnets vårdnadshavare. Vi har nära samarbete med kvinnokliniken vilket innebär att en del av arbetsuppgifterna kan bestå av omvårdnad av nyförlösta mödrar.

Barn som vårdas hos oss kan vara i behov av särskild medicinteknisk utrustning, exempelvis behandling med CPAP eller högflödesgrimma, övervakning och speciell omvårdnad. Barn som är i behov av respiratorvård vårdas på regionsjukhus. Arbetet innefattar akutsjukvård, med beredskap att gå på larm på förlossning/operation. En stor del av arbetsuppgifterna består av att stötta vårdnadshavare att själva sköta omvårdnaden av sitt barn. Vi följer WHO`s tio steg som främjar amning. Vårdtiden på neonatalavdelningen kan variera från dygn till flera månader.

Arbetet innebär tjänstgöring dag, kväll, natt samt helger. Du får själv som anställd vara med att påverka din arbetsplanering via schemaverktyget TimeCare. Vi tillämpar nattavtal med kvoterad arbetstid som innebär att din arbetstid räknas upp med 1,43. Exempelvis ger ett nattpass på 9,5 timmar dig 13,5 timmar betald arbetstid vilket skapar bättre möjlighet till återhämtning

Region Gävleborg erbjuder ett friskvårdsbidrag och har en träningsanläggning med gym och ledarledda pass.

Kvalifikationer

Inom neonatalavdelningen har vi möjlighet att ta emot nyutexaminerade sjuksköterskor. Vi har en individuellt anpassad introduktion på minst 5 veckor. Vi bemannar så att du som nyanställd har stöd av flera erfarna kollegor som stöttar dig i din yrkesutveckling.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund ord:

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet

Vi hoppas att du vill vara med i den spännande utvecklingen av vår verksamhet och vi ser fram emot din ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här