<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Nätverksspecialist till IT-avdelningen, serverdrift och infrastruktur, Gävle

Ledning- och verksamhetsstöd innefattar större delen av Region Gävleborgs administrativa resurser och serviceverksamhet. Här finns kvalificerat stöd inom områdena fastighet, lokaler, ekonomi, inköp, HR, utveckling, IT, miljö och säkerhet samt övrig serviceverksamhet. Lednings- och verksamhetsstöds uppdrag bestäms till stor del via överenskommelser med regionstab och divisioner. Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till Region Gävleborgs samtliga verksamheter.

Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt & ödmjukhet, öppenhet & ärlighet och professionalism & ansvar.

På IT-avdelningen är vi cirka 125 anställda, vilket gör att arbetsuppgifterna kan vara väldigt varierande. Som anställd hos oss får du därmed chansen att bredda dina kunskaper ytterligare och samtidigt möjligheten att specialisera dig inom ett område som du gillar.

Nätverk och datakommunikation består av en grupp på 5-6 personer som ansvarar för regionens behov i hela Gävleborgs län.

Arbetsuppgifter

Vara delaktig i Region Gävleborgs arbete med infrastrukturen gällande datakommunikation. Medverka i att bland annat driva utvecklingsfrågor inom området nätverks olika delar och hur klienter hanteras ur ett sådant perspektiv. I arbetet ingår även felsökning på systemnivå, implementation och design av komplex nätinfrastruktur, hands-on arbete, switchbyten med mera.

Kvalifikationer

Relevant teknisk utbildning i grunden och har arbetat ett flertal år med drift av datakommunikation och nätverk. Du har fördjupade kunskaper inom exempelvis Cisco infrastruktur, switchar, routrar, brandväggar, trådlösa nät och gärna IP-telefoni, motsvarande lägst CCNP. Kunskap om DNS, DHCP och säker access. Du bör ha stor erfarenhet av arbete i större organisation med komplex nätinfrastruktur. Har du även kunskap om och erfarenhet av nätverksarkitektur och rollbaserad access är det ett extra plus.

Vi söker dig som kan kommunicera med både verksamhet och tekniska specialister och som kan förmedla och dokumentera designprinciper. Du skall vara självgående och drivande, till exempel kring utredningar, designprinciper och genomföranden. Du skall också vara en lagspelare, kunna ingå i projektgrupper, verka i teamet kring vårt nätverk. Noggrannhet är en självklar egenskap i fråga om konfiguration och hantering av nätverksteknik. Vi ser också att du är nyfiken och drivande i din egen utveckling och delaktig i gruppens utveckling.

Körkort erfordras.

Ansök här