<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Utbildningsplatser med bibehållen lön för sjuksköterskor till strålbehandlingsutbildning

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

På strålbehandlingsmottagningen arbetar 20 sköterskor och fem sjukhusfysiker. Enheten har tre linjäracceleratorer, dosplanering och CT. Våra patienter kommer från hela vårt län, delar av Dalarna och norra Uppland.

Vi är ett trivsamt gäng med god sammanhållning som söker fler medarbetare på grund av kommande pensionsavgångar. Inom verksamhetsområdet onkologi finns förutom strålbehandling även dagsjukvård (cytostatikabehandling), vårdavdelning och palliativa team.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu sjuksköterskor till onkologen som är intresserade av att påbörja en vidareutbildning inom strålbehandling under våren 2019. Utbildningen som är på 45 hp, startar vecka 35. Total utbildningstid är 30 veckors heltidsstudier på distans med fyra tillfällen i Lund.

Region Gävleborg erbjuder bibehållen lön under studietiden och som en motprestation förbinder du dig att arbeta under tre år i Region Gävleborg inom onkologin. Vi som arbetsgivare beskostar också nödvändiga resor och boende under
studietiden samt tillhandahåller kurslitteratur. Vid deltidsstudier arbetar du resterande deltid som sjuksköterska inom den mottagande verksamheten. Oavsett studietakt, förväntas du arbeta motsvarande heltid som sjuksköterska mellan terminerna. Naturligtvis har du rätt till semester och andra förmåner enligt kollektivavtal.

Kursinnehåll:
• Allmän onkologi 7,5 hp
• Organspecifik onkologi 7,5 hp
• Omvårdnad vid strålbehandling 15 hp
• Verksamhetsförlagd utbildning i strålbehandling 15 hp

Som sjuksköterska på strålbehandlingsmottagningen ställs särskilda krav på dig. Du arbetar nära cancerpatienten som genomgår en viktig, i många fall livsavgörande behandling. Just detta gör arbetet så spännande och intressant. Strålbehandling är under stark utveckling med nya behandlingsmetoder och teknik. Arbetet kräver känsla för patienten och goda omvårdnadskunskaper, men även ett intresse för teknik, för att uppskatta utbildningen och yrket.

Kvalifikationer

Du skall vara legitimerad sjuksköterska. Vi sätter stor vikt vid flexibilitet och samarbetsförmåga.

Yrkeserfarenhet som legitimerad sjuksköterska två eller flera år ser vi som meriterande. Vi vill även att du har ett stort
intresse för onkologisk vård, just det området som du avser med din ansökan.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrundsord:

Professionalism & ansvar
Respekt & ödmjukhet
Öppenhet & ärlighet

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under hela ansökningstiden.

Ansök här