<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till Ockelbo Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Ockelbo Din hälsocentral har idag cirka 25 medarbetare och bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och hembesök i ett mångkulturellt område. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes samt inkontinens.

Alla medarbetare har ett stort engagemang och deltar i utveckling av verksamheten i alla dess delar. Vi har en bra struktur på arbetet med sjukskrivna där medarbetarna i vårt psykosociala team är en naturlig del och en rehabkoordinator till vår hjälp. Ett bra samarbete mellan alla yrkeskategorier, en god stämning och arbetsglädje utmärker arbetsplatsen. Hälsocentralens psykosociala team har även en psykolog anställd.

Arbetsuppgifter

Som en del av vårt psykosociala team skall du ansvara för psykosociala bedömningar och korttidsinriktade behandlingsinsatser inom det allmänmedicinska kompetensområdet vid exempelvis depressioner, ångest, stressrelaterade sjukdomar, kriser, psykosomatiska tillstånd vid Ockelbo Din Hälsocentral. Del av din arbetstid kommer du även att ingå i psykosociala teamet i Sandviken. Patientgruppen är personer över 18 år.

Vi lägger stor vikt vid samverkan med övrig medicinsk- och rehabiliteringspersonal inom hälsocentralen. Det ingår även att vara konsult i psykosociala frågor på hälsocentralen.

Kvalifikationer

Socionomexamen och gärna KBT steg 1 utbildning. Har du erfarenhet av psykiatri och kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är det meriterande.

Du bör vara flexibel, van att ta eget ansvar i patientarbetet, ha erfarenhet av att arbeta både med enskilda patientärenden och med patienter i grupp. Du bör också ha vana av att arbeta i team vid behov av detta kring patienten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Ansök här