<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Samordnare/sakkunnig politiska ärenden, Hälso och sjukvården Region Gävleborg

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 24 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Rollen som samordnare/sakkunnig inom politiska ärenden kommer att tillhöra Hälso- och sjukvårdens gemensamma resurser. HSR är uppdelat i flera enheter med olika professioner som stöder verksamheterna inom hälso- och sjukvården, exempelvis ekonomer, verksamhetsutvecklare, samordnare, farmaceuter, kommunikatörer, vårdplatskoordinatorer, medicinska rådgivare och många fler.

Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Rollen som samordnare/ sakkunnig inom politiska ärenden bereder och handlägger politiska ärenden i olika politiska organ inom Region Gävleborg, samt inom sjukvårdsregionen Uppsala-Örebro Samverkansnämnden. I arbetsuppgifterna ingår även handläggning av övriga rutiner och övergripande dokument inom hälso- och sjukvården. Arbetsuppgifterna fördelas mellan både långsiktiga- och dagsaktuella frågor, tidvis kan arbetet vara väldigt intensivt och extra krävande.

En stor del av arbetet, som samordnare/ sakkunnig i detta område, innebär inhämtning och dokumentering av information från våra verksamheter och ledning för att kunna upprätta skrivelser och ge svar. Våra politiska ärenden, exempelvis interpellationer, motioner, frågor och revisionsrapporter, är viktiga och ska beredas i rätt tid.

Rollen är direkt underställd stabschefen för Hälso- och sjukvårdens gemensamma resurser. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med hälso- och sjukvårdsnämndens sekreterare, övriga tjänsteman på regionkontorets kansli samt medarbetare och kansli inom Uppsala-Örebro sjukvårdsregion. De politiska sekreterarna är också naturliga samarbetspartners i en del av ärendena.

Arbetet innebär resor, både inom Gävleborg och inom Uppsala-Örebro sjukvårdsregion.

Du kommer att tillhöra Hälso- och sjukvårdens gemensamma resurser och kommer att ha din arbetsplats hos oss på sjukhusområdet i Gävle.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna inom hälso- och sjukvården. I denna roll tror vi även att det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från politisk styrd verksamhet och god kännedom om regelsystem inom hälso- och sjukvården.

Som person behöver du ha förmågan att kunna förklara och beskriva komplexa frågor på en lagom och pedagogiskt nivå. Du behöver vara analytisk, stresstålig och ha förmågan att kunna prioritera då arbetet periodvis kommer att vara intensivt.

Du behöver ha goda kunskaper i Officepaketet och gärna erfarenhet från arbete i IT-baserade system.

Ansök här