Ulrika Bodén med vänner

Stallet Stenegård, Järvsö,
25 mars kl 18:00

Vackra visor och medryckande arrangemang. Ulrika Bodén är en mångsidig musiker som med sin både skira och kraftfulla röst räknas till en av våra främsta folksångerskor.

Den ångermanländska visskatten har gått som en röd tråd genom Ulrikas musikkarriär och genom idogt arbete har hon levandegjort en stor repertoar av lokala visor som annars skulle legat i glömska.

Sommaren 2016 släppte hon skivan ’Te Berga Blå’ där hon gjort en djupdykning i fäbodmusiken och under de senaste åren har hon även spelat in skivor där hon arbetat med svenska kärleksvisor och psalmer på ångermanländska. Bland Ulrikas ’Vänner’ finner vi ett antal av landets mest välrenommerade musiker och de två hon har med sig denna gång behöver knappt någon presentation. Nyckelharpisten Niklas Roswall och multi-stränginstrumentalisten Daniel Fredriksson är bägge skickliga musiker med många strängar på sina lyror, både bildligt och bokstavligt talat! Tillsammans presenterar de ett intimt samspel där Ulrikas röst och den ångermanländska musiken står i fokus.

120 kronor. Ungdomar upp till 20 år fri entré.