Till startsidan

Hotell för patient och medföljande anhörig

Region Gävleborg har nu slutit ett nytt avtal med Clarion Hotel Winn i centrala Gävle om att hyra hotellrum. Avtalet löper till och med den 31 december 2017.

Avtalet som slutits syftar till att ge de patienter som ska besöka sjukhuset i Gävle, och är i behov av övernattning, en så bra och behaglig vistelse som möjligt i anslutning till den egna vården. Att hyra hotellrum är en övergångslösning för Region Gävleborg till dess att ett beslut tagits om ett nytt patienthotell ska byggas.

Boende

Alla besökande patienter till sjukhuset i Gävle, med behov av övernattning, erbjuds boende på Clarion Hotel Winn i centrala Gävle. Rummen på hotellet är dubbelrum och bokas precis som tidigare av någon ur vårdpersonalen på den avdelning där behandlingen äger rum.

Hotellvistelse inklusive mat är kostnadsfritt för patienter som är bosatta i Gävleborgs län. Dalapatienter faktureras 80 kronor/dygn från sitt landsting. Anhörig till patient som delar rum med patient får bo på hotellet till en kostnad av 250 kr/person och natt. Kostnad för mat tillkommer.

Samtliga rum är utrustade med toalett/dusch. Alla rum har internetuppkoppling och pool/relaxavdelning är kostnadsfritt för hotellets gäster. Receptionen är bemannad dygnet runt och incheckning kan göras dygnet runt.

För bokning av hotellrum kontakta vårdpersonalen på den avdelning där behandlingen äger rum.

Dela denna sida

Publicerad 2010-06-01