Till startsidan

Kooperativet Kraftkällan – alla människor behövs!

Visionen som genomsyrar Kooperativet Kraftkällan är att alla människor behövs och att varje individ som finner sin väg blir en resurs. Kraftkällan, ett socialt arbetsintegrerande företag, har som mål att skapa anpassade arbetstillfällen och arbetsträningsplatser för långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna.

Under Gört! berättade Gabriella Fast från Kraftkällan om vikten av meningsfull sysselsättning, hälsofrämjande insatser och kamratstöd när arbetslöshet eller långtidssjukskrivning drabbar livet. Gabriella talar från hjärtat; delar med sig av sin egen historia, där utbrändhet ledde till långtidssjukskrivningar och misslyckade rehabiliteringsförsök. När kroppen sade ifrån och livet stannade upp, kände hon sig totalt värdelös och i takt med att den sociala fobin växte blev isoleringen ett faktum.

Den erfarenheten är ovärderlig för Gabriella som nu stöttar andra tillbaka till en meningsfull tillvaro. Hon pratar om vikten av förståelse, stöd och bekräftelse. Att erbjuda medlemmarna en social samvaro i en stressfri miljö är A och O. Inom ramen för Kooperativet Kraftkällan driver hon idag Jyckelyckan med fyra anställda och minst lika många som arbetstränar. Drömmen om ett hunddagis blev sann 2005.

- Jag hade en dröm där jag låg i sängen under sjukskrivningen och idag lever jag den drömmen. På Jyckelyckan är vi fyra anställda och för mig är det verkligen en wow-faktor, säger Gabriella Fast.

Kooperativet Kraftkällan säljer tjänster inom många olika områden till privatpersoner, företag och myndigheter, I centrum står de kooperativa värderingarna om självhjälp, personligt ansvar, demokrati, jämlikhet, rättvisa och solidaritet.

Dela denna sida


Publicerad 2016-07-25
Uppdaterad 2016-07-15
Publicerat av webbredaktionen