Välkomna till Forum Musik!

Vikto

24-25 oktober arrangeras FORUM MUSIK med fokus på just levande musik, som blivit en kortare och lite lyxigare variant! Vi startar med livekonserter, middag och inledande dialog på kvällen den 24 oktober på Stallet, Stenegård. Själva programmet koncentreras sedan till onsdagen den 25 oktober. Se det nya programmet med alla godbitarna, för mer information.

Deltagaravgiften har därför justerats till 200 kr, inklusive middag och lunch. Alla deltagare får även Louise Lindéns (Live Green festivalen) bok om miljö och arrangörskap som getts ut av Musik i Blekinge. En fantastisk guide och checklista för hållbara events!

Sneak peeks ur programmet

Emma SwanströmFarväl Monokulturen!
Tillsammans med Emma Swanström tar vi farväl Monokulturen. Hon ger oss en föreläsning om jämställdhet inom musiklivet, varför representation och inkludering inom kulturen är viktigt och hur vi alla har ett ansvar för dessa frågor. Läs mer om Emma och hennes tankar på emmanismen.blogspot.se

Musikern utanför storstadenSamantha Ohlanders
Samantha Ohlanders berättar om hur klarar man sig som ung musiker på landsbygden och vad krävs för att vi ska se och uppskatta det kreativa livet utanför städernas musikscener? Samantha Ohlanders är en av Sveriges mest omtalade unga folkmusiker vars konstnärskap på ett kreativt sätt utforskar traditioner och utmanar normen. Som del i duon Sara och Samantha har hon turnerat Sverige runt i Riksteaterns regi med föreställningen Fäbodland där deras feministiska och antinationalistiska förhållningssätt till folkmusiken fått stor uppmärksamhet. 

Scenplats Hudiksvall - från idé till verklighetUlrika Beijer och Cecilia Olsson
Två kvinnor. Tre verkliga historier. Tre föreställningar. Trehundra medverkande. Tjugotusen besökare. Med musik, manus och engagerat agerande berättar det som så många behöver veta om vår historia, på gränsen till nutid. Ulrika Beijer och Cecilia Olsson nyspeglar människor i krig och total förföljelse, arbetskraftsinvandringen och den tragedi som människor på flykt undan förtryck, hot och har levt och nu lever i. Genom föreställningarna har tusentals människor fått möjlighet att se och förstå att vad som hände förr i vår närhet har bäring på vad som händer i dagens stundtals turbulenta värld

Förenar och förnyaViktor Zeidner
Viktor Zeidner, Slim Vic, är en av Sveriges ledande förnyare av DJ och turntablekulturen. Med ena benet i den urbana klubb och världsmusiken och den andra i konstmusiken förenar han dom olika världarna och flyttar ständigt fram gränserna för vad som är tekniskt och musikaliskt möjligt i traditionella och beprövade sammanhang.