Sommarkurser 2018

Kom och delta på en av våra inspirerande sommarkurser, måndag-torsdag veckan innan midsommar, 18 – 21 juni.

Kurserna är avgiftsfria, du betalar bara för mat, husrum och eventuellt material.

På kvällarna har du tillfälle att umgås med andra kursdeltagare eller njuta av den vackra naturen runt Västerbergs folkhögskola.

Våra sommarkurser har löpande antagning så först till kvarn gäller! Ansökan hittar du under informationen om respektive kurs.

Att odla småskaligt

Vi planerar, sår och odlar i pallkragar som vi gör själva. Vi går igenom hur odlandet kan göras hållbart och effektivt. Materialkostnad 300 kr. Kurslitteratur, Handbok för köksträdgården av Lena Israelsson, ingår i priset.
Inga förkunskaper krävs.

 

Kursansvarig: Åse Bergfeldt , 072-703 55 72,
ase.bergfeldt@regiongavleborg.se

Ansökan - Att odla småskaligt


Kurs i jazzensemble

Vi spelar musik med utgångspunkt i jazzens standardrepertoar. Fokus ligger på att spela tillsammans. Viss notkunskap krävs. Alla instrument välkomnas!

Kursansvarig: Daniel Erkers, 072-200 71 40, daniel.erkers@regiongavleborg.se

Ansökan - Kurs i jazzensemble


Prova på drama och teater

Är du nyfiken på vad drama och teater är för någonting och vad det kan ge just dig? Vi gör olika dramaövningar och lekar under glädjefyllda former. Sedan reflekterar vi tillsammans över upplevelserna och övningarnas möjliga syften och användningsområden. Inga materialkostnader.

Välkommen att prova! Inga förkunskaper krävs.

Kursansvarig: Malin Larsson, 070-353 91 54, malin.u.larsson@regiongavleborg.se

Ansökan - Prova på drama och teater


Prova på träslöjd och smide

Du får en introduktion till den traditionella träslöjden och smidet. I träslöjden arbetar vi i färskt virke, som vi själva hämtar i skogen. Skärande bearbetning med kniven, skedkniven, bandkniven och yxan.

Smidet inriktar sig mot grunderna, med formandet av det varma järnet. Vi smider enkla föremål som krokar, spikar och haspar. Under kursen kommer du att få lära dig mera om olika lämpliga material och hur de fungerar, verktygen och dess vård. Materialkostnad 100 kronor.

Inga förkunskaper krävs.

Kursansvarig: Tore Qvarfordt, 070-287 73 24, tore.qvarfordt@regiongavleborg.se

Ansökan - Prova på träslöjd och smide


Sashiko – japanska stygn

Pröva ett nytt sätt att brodera. Vi utgår från det avskalade japanska formspråket och leker med bakgrund och mönster för att hitta ett eget uttryck. Kursen passar både ovana och vana.

Under kursdagarna kommer du att få lära dig traditionell Sashiko, med olika stilar från olika delar av Japan. Broderierna monteras på plats med hjälp av våra symaskiner, eller för hand om man hellre vill det, och när veckan är slut har du med dig ett par färdiga föremål hem.

Det kommer att finnas materialpaket med det du behöver till kursmomenten, kostnad 350 kronor.

Kursansvarig: Britt-Marie Larsson, 070-336 57 37, britt-marie.larsson@regiongavleborg.se

Kursen är fulltecknad.


Sticka vantar och tova i ull

Vi stickar vantar med kreativitet och fantasi. Med eller utan mönster, i en eller flera färger, med två eller fem stickor. Vi tovar figurer och sittunderlag.

Materialkostnad 100 kr, i det ingår stickor, ullgarn valfria färger till ett par vantar och kardad ull till att prova på tovning.

Kursen passar dig som är ovan.

Kursansvarig: Karin Gustavsson, 072-703 55 71, karin.s.gustavsson@regiongavleborg.se

Ansökan - Sticka vantar och tova i ull


Textilt återbruk

Gör nytt av dina gamla jeans. Med hjälp av symaskin, limpistol och slow stitch blir siden, sammet, trasa, lump något nytt, användbart och vackert. Ta med ett par jeans, övrigt material som pärlor och spetsar, tråd och garn, tygrester och lim finns på plats. Vi tittar på olika återbruk av jeans, inspireras och provar oss fram. Målet är att hela jeansen ska återanvändas. Materialkostnad 100 kronor. Kursen passar både ovana och vana.

Kursansvarig: Ingela Börjesson, 076-119 30 01, ingela.borjesson@regiongavleborg.se

Ansökan - Textilt återbruk