Fotograf: Sania Runnfors Larsson

Tova i vått och torrt

En kurs för dig som vill lära dig grunderna i tovning samt utforska ullens fantastiska egenskaper och möjligheter.

Tovning är en gammal teknik där du mekaniskt bearbetar kardad ull till ett sammanhängande tyg. Av det tovade materialet kan du sedan skapa det du vill.

Under kursen arbetar du praktiskt med olika tekniker samtidigt som du får kunskap om ullens egenskaper och inspiration till vad du kan göra med den. Vi tovar också provlappar för att känna på olika kvalitéer.

Vi utgår från färdigkardad ull i naturliga färger. Du har sedan möjlighet att smycka dina alster i regnbågens alla kulörer. Det finns även möjlighet att prova på att karda själv.

När du väl lärt dig grunderna kan du tova allt från ett par tofflor till ett smycke, det är bara din egen fantasi som sätter gränserna!

• Våttovning med gnuggteknik och rullteknik.
  • Torrtovning med filtnål.
  • Materiallära och handsömnad.

För denna kurs krävs inga förkunskaper.

Kursledare Sandra Tors, bild- och textillärare Forsa folkhögskola och Cecilia Embretzen, lärare på Forsa folkhögskola.

Har du frågor om kursen kontakta Sandra på sandra.tors@regiongavleborg.se

För information om boende, mat, anmälan mm kontakta Britt-Marie Mood Broz

0650-367 57 eller britt-marie.mood.broz@regiongavleborg.se

Kurskostnad

1390 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 4 dagar). För boende tre nätter med helpension blir kostnaden 2890 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).