Meditation och dans för hälsa

Två härliga dagar i medveten närvaro, rörelseglädje och frihet från prestation.

Det här är en sommarkurs på Forsa folkhögskola. Tillsammans ska vi må bra och utforska kroppen och sinnena i stillhet och rörelse.

Innehåll

Zenmeditation – sittande i stillhet med fokus på hållning och kroppens processer.

Kin Hin – gående meditation med fokus på balans och kroppsmedvetenhet.

Compassion – stimulera din självmedkänsla genom mjuka rörelser i olika positioner.

Dans – du blir ledd i rörelser för glädje och energi, lugn och tillit, känslouttryck. Vi gör också fria övningar för ökad kroppskännedom och kreativa rörelser.  När vi gör på nya sätt stimuleras fantasin.

Om vädret tillåter kommer vi att ha några meditationspass utomhus.

Kursledare Anna-Lena Bertils, legitimerad fysioterapeut, lärare på Forsa folkhögskola.

Har du frågor om kursenkontakta Anna-Lena på anna.lena.bertils@regiongavleborg.se

För information om boende, mat, anmälan mm kontakta Britt-Marie Mood Broz

0650-367 57 eller britt-marie.mood.broz@regiongavleborg.se

Kurskostnad

650 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 2 dagar). För boende en natt med helpension blir kostnaden 1150 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).

Denna kurs kan kombineras med Samla kraft 24 – 26 juni 2019.