Elevberättelser

Solena Helmersson, elev årskurs två

Efter mitt första år på skolan fick jag sommarvikariat på P4 Gävleborg och har sista terminen fortsatt arbeta deltid som programledare, samtidigt som jag går klart utbildningen. Under vår längre praktikperiod år två har jag tagit del av en av Sveriges största radioproduktioner; Musikhjälpen.

Alla borde gå på en folkhögskola någon gång i sitt liv. Så varför inte göra något som är både kul, intressant, händelserikt och kan öppna upp en värld du inte visste fanns? Ge dig den chansen!


Anton Leck, elev årskurs två

Genom Radiolinjen fick jag möjlighet att visa vad jag lärt mig på höstterminens praktik, vilket sedan ledde till att jag fick jobb som nyhetsuppläsare på Sveriges radio. Att studera journalistik och teknik parallellt har passat mig väldigt bra!

Elin Häggberg, tidigare elev

Radiolinjen på Bollnäs folkhögskola gav mig en stabil grund inom journalistik, ljudteknik och radioproduktion som ledde mig direkt till jobb på Sveriges radio.

Tack vare den fria formen och tillgången till tekniken kunde jag också experimentera och utforska radiomediet på mitt sätt. 


Felix Blom, tidigare elev

För mig gjorde Radiolinjen på Bollnäs folkhögskola det möjligt att nu jobba på Sveriges största mediehus för ljudproduktion.

Att kunna blanda upp journalistikens teori med väldigt mycket praktiskt radiosändning passade mig perfekt. 

 

Jakob Ljungkvist, tidigare elev

Då jag valde att spendera två år av min tid här på jorden genom att gå på radiolinjen på Bollnäs Folkhögskola så var det fyra terminer av nyfikenhet, glädje, lärande, funderande, utveckling och samarbete med härliga klasskamrater och fantastiskt bra och kompetenta lärare.