Vinnaren av årliga konsttävlingen utsedd

23 februari visas ”A Monument to You” – vinnaren i 2018 års upplaga av Bollnäs folkhögskolas konsttävling. Konstnären bakom verket heter Kaspar Lindkvist och han vill genom gestaltningen hylla både elever och folkhögskolan som skolform.

Det vinnande förslaget visas i Bollnäs folkhögskolas matsalsentré i ett år, efter det utlyses en ny tävling med ett nytt vinnande förslag som resultat. Tävlingen vänder sig främst till skolans andra och tredje års elever.

- Konsttävlingen är ett kreativt sätt att tillmötesgå önskemål från skolan deltagare och personal om att få till en mer genomarbetad miljögestaltning på folkhögskolan, det är såklart även ett sätt att göra Konstskolans verksamhet mer närvarande, säger konstskolans linjeansvarige Jens Salander.


Välkommen på konstvisning!

”Jag ville göra något för er, vi, dig. Eleverna. De som allt här finns för. De som kommer hit, snackar skit, dricker kaffe och hittar sig själva. Kanske är det hela poängen med en folkhögskola? Att hitta vem man är, vad man är, och vart man ska? Det här är en hyllning till de som tar den resan för att hitta sig själv och som platsen finns för. Ett monument till dig.” – Kaspar Lindkvist.

Konstnär: Kaspar Lindkvist.
Född: 1994 i Söderhamn.
Kort beskrivning: Fyra ryggporträtt föreställande elever vid Bollnäs Folkhögskola.
Datum & tid: Fredag 23 februari 11:00.
Plats: Bollnäs folkhögskola, Skolallén 10, 802 51 Bollnäs.