Utbildningsmässa ska inspirera till studier

Folkhögskola eller yrkeshögskola? Studier på plats eller via distans? Möjligheterna är oändliga, något som också poängteras i utbildningsmässan på Bollnäs folkhögskola som äger rum i Baldursalen, 8 november.

Plats: Bollnäs folkhögskola, Skolallén 10, Baldursalen.
Datum: 8 november.  
Tid:
10.00 - 13.00.

Nu tar några av länets utbildningsanordnare ett gemensamt krafttag i Bollnäs med omnejd och bjuder in till en gemensam utbildningsmässa. Syftet är att besökarna ska inspireras till studier, få ökad kunskap om olika utbildningsvägar, studieekonomi och arbetsmarknadens behov av kompetens. Målgrupp för utbildningsmässan är gymnasieelever, vuxenstuderande, arbetssökande och de som har intresse för utbildning.

- Varmt välkommen till Bollnäs folkhögskola där vi tillsammans visar på den kraft, möjlighet och väg in i framtiden som utbildning faktiskt ger, säger Lotta Wennlund, rektor vid Bollnäs folkhögskola.

Att aktivt vara med och skapa sin egen utbildning

Under mässan får du möjlighet att träffa utbildningsanordnare som berättar om vilka utbildningar de erbjuder, hur det är att vara student eller att läsa på folkhögskola och mycket, mycket mer. Arbetsförmedlingen medverkar med information och förutom utställartorget i Baldursalen kommer det under dagen att hållas öppna föreläsningar i lokalen Säversta.

Utifrån folkhögskolans perspektiv poängterar Wennlund särskilt att personer som väljer att studera på folkhögskola har det egna valet gemensamt och att de aktivt är med och skapar sin egen utbildning.

- Frivilligheten är otroligt viktig för att få tillbaka lusten att studera och hitta sin relation till studier och lärande. Under mässan kanske många upptäcker utbildningar som de inte visste fanns, men som kan motivera till ytterligare studier.  Många arbetsgivare har dessutom brist på personal och vägledarna kan ge en bild av hur behovet ser ut på arbetsmarknaden idag, tillägger Wennlund.

Utbildningsmässan arrangereras av Bollnäs Folkhögskola, Hälsinglands Utbildningsförbund, och Arbetsförmedlingen. Som utställare medverkar även Ovanåkers Kommun, Alfta Skogstekniska och Högskolan i Gävle.

Vill du veta mer?

Utbildningsmässa 2018 - program