Öppet hus med inspirationstwist på Bollnäs folkhögskola

Lördag den 17 mars 11.00 - 14.00 är det öppet hus på Bollnäs folkhögskola med ett brett och inspirerande innehåll. Teman som återbruk, HBTQ och det lokala kulturlivet såväl som det globala ekologiska livet står i fokus, samtidigt bjuds det på fika.

Genom evenemanget "Plats på scen!" blir det en musikalisk resa tillsammans med Musiklinjen, Radiolinjen livesänder också under dagen. Som besökare kan du passa på att lära dig mer om folkhögskolan som utbildningsform  och samtidigt få information om olika kurser och linjer.


Folkhögskolan firar 150 år som utbildningsform

2018 är året då folkhögskolan firar 150 år som utbildningsform. Därför firas det i år lite extra under Folkhögskolans dag 16 - 17 mars.

-  Idag är folkbildningen viktigare än någonsin och vi vill passa på att lyfta det som är unikt för oss, bland annat i form av workshops och föreläsningar. Vi är väldigt stolta över vår verksamhet och sen tycker vi att HBTQ-certifieringen är ett viktigt steg i hur vi jobbar och det är otroligt viktigt att vi berättar om vad vi står för, säger Lotta Wennlund, rektor vid Bollnäs folkhögskola.


Hålltider

11.15 ”Guido av Arezzo – En berättelse om benediktermunken som uppfann notsystemet och blev utslängd ur kyrkan” - med Johan Blyckert.

12.00 - 13.00 ”Plats på scen!” med Musiklinjen, Radiolinjen sänder live.

13.00 ”HBTQ och normer - Ord vi ofta hör, men vad innebär de?” –  med RFSL.

11.00 - 14.00

  • Tema återbruk – kom och sy nytt av ditt gamla!
  • Drop in workshop med Poetree där du kan prova på dadaistisk diktning.
  • Övrig folkhögskoleinformation och gemensamt fika.