Julkonsert med gnistrande amerikanska julklassiker

I julkonserten ”A Very Merry Christmas” den 20 december bjuder Bollnäs folkhögskolas musikstuderande på sång, stråkmusik och storband - en storslagen sprakande julkonsert i amerikansk tappning under ledning av Bertil Fält.

Plats: Bollnäs folkhögskola, Skolallén 10, Baldursalen. 
Tid: 
Torsdag 20 december, 19.00.
Fri entré!

När Bollnäs folkhögskolas musiklinje står som julvärd bjuds det på amerikanska julklassiker i storbandsarrangemang. En musikalisk sensation där sångare, storband och stråkmusiker utlovar magisk julstämning.

- Som besökare får du uppleva välkänd och klassisk julmusik i Frank Sinatra och Ella Fitzgeralds anda. Så, förutom att det är väldigt bra musik så finns det inget bättre sätt att hamna i julstämning på, säger jazzläraren Johan Käck.

Klassisk julmusik när den är som allra bäst

Kvällens dirigent är Bertil Fält som också ansvarar för den nya inriktningen blåsinstrument och storband inom jazzlinjen, en inriktning som startade i höstas.

- Vi bjuder på klassisk julmusik med amerikanska förtecken när den är som allra bäst. Eleverna har dessutom skrivit flera av arrangemangen själva, som en del av deras utbildning, säger Bertil Fält.

Om Bertil Fält

Bertil Fält inledde sina musikstudier på Bollnäs folkhögskola, fortsatte på SMI - med examen som träblåspedagog - och har studerat arrangering och komposition på KMH.

Bertil är obotligt musikintresserad sedan barnsben och har gjort sig känd som en framstående pedagog, men också musiker.

Han utsågs till årets jazzpedagog 2011 och belönades dessutom med Guldkatten 2013 för sina insatser som jazzpedagog. 

Mer om Bertil Fält