Foto: Förväntansfulla kursdeltagare utanför Bollnäs folkhögskolas nya filial i Campus Park Vågbro. Fotograf: Ann-Caroline Breig.

Flytt av Bollnäs folkhögskolefilial till Vågbro

Bollnäs folkhögskolas filial i Söderhamn flyttar till nya lokaler i Campus Park Vågbro, lokalerna invigs fredagen den 8 februari 10.00.

Tid: 8 februari, 10.00–12.00.
Plats: Campus Park Vågbro, Västigården, Hemmansvägen 14, 826 62 Norrala.

Invigningen äger rum 10.00 - 12.00, med ceremoniell bandklippning och invigningstal av kultur- och kompetensnämndens nya ordförande, regionrådet Magnus Svensson (C).

- Länets folkhögskolor har en otroligt viktig roll i Gävleborgs kompetensförsöjning. Det här blir dessutom mitt första officiella uppdrag som ordförande i kultur- och kompetensnämnden, det är väldigt kul att det äger rum i Söderhamn också eftersom att det är mina hemtrakter, säger Magnus Svensson, ordförande i kultur- och kompetensnämnden.

- Under invigningen berättar vi om vår nya filial, lokalerna och vad flytten innebär. Det finns också möjlighet att få en guidad tur där personal och våra kursdeltagare gärna visar runt, säger Lotta Wennlund, rektor vid Bollnäs folkhögskola.

Bättre lokaler – i ett och samma plan

Campus Park Vågbro erbjuder ett trevligt grönområde och möjligheten att kombinera studier och en lugn och trivsam miljö.

- Nu kan vi erbjuda våra kursdeltagare bättre lokaler i ett och samma plan. Det är mycket liv och rörelse på området, avståndet tror vi heller inte är några problem, då det går täta bussförbindelser, säger Karin Larsson, biträdande rektor vid Bollnäs folkhögskola.  

Längre fram i vår kommer Bollnäs folkhögskola att hålla öppet hus för allmänheten och för de som är nyfikna på den nya folkhögskolefilialen.

Program:

10.00 - Invigning med tal och bandklippning.
10.30 – 12.00 – Fika och mingel- möjlighet till guidad rundvisning.