Till startsidan

Åtta yrkeshögskole-utbildningar till Gävleborg

I hård nationell konkurrens har Gävleborg fått åtta yrkeshögskoleutbildningar beviljade.

Den 20 januari presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan vilka utbildningar som beviljas start under hösten 2016.

Gävleborg fick följande utbildningar:

• Kulturkommunikatör, med kultur som verktyg
  • Affärsinriktad redovisningsekonom
  • Medicinsk sekreterare distans
  • Tandsköterska
  • Avancerad GIS-användare
  • Javautvecklare
  • Telekomtekniker
  • Kvalificerad automationstekniker

Utbildningar som också kommer att starta är

• Lönekonsult
  • IT-säkerhetstekniker - etisk hackare
  • Behandlingspedagog
  • Integrationspedagog
  • Optotekniker
  • Skogsbrukstekniker
  • Kvalificerad verkstadstekniker
  • Vindkraftstekniker - offshore

Totalt sett startas 16 utbildningar i länet hösten 2016 och mer information kommer att finnas på www.yhgavleborg.se.

- Yrkeshögskoleutbildningarna är viktiga för kompetensförsörjningen i näringslivet och ett bra komplement till högskoleutbildningarna, säger Lotta Nilsson, projektledare för samverkansprojektet Yrkeshögskola Gävleborg.

- Då vi har ett stort behov av att höja kompetensen i vårt län kommer vi nu att lägga kraft på att påverka myndigheten att öka vår tilldelning nästa gång. Vi har många ideér på viktiga utbildningar med nya inriktningar.

Region Gävleborg arbetar i samverkan med lokala och regionala aktörer för att tillgodose kompetensbehovet som finns hos arbetsgivare i Gävleborg.

Dela denna sida

Publicerad 2016-02-17