Till startsidan

Statsministern om besöket på Hofors Din hälsocentral: ’’Åker gärna till Hofors’’

- Ja, det kändes väldigt bra. En otroligt jordnära man skulle jag vilja säga. Jag var väldigt nervös innan, men det gick bra, säger Ewa-Lis Halvarsson sjuksköterska och facklig representant Vårdförbundet. Onsdagen den 17 maj besökte statsminister Stefan Löfven Hofors Din hälsocentral. Det här var ett av stoppen på Stefan Löfvens resa genom Sverige.

Det var ett stort mediauppbåd när statsministern besökte Hofors Din hälsocentral på onsdagen.

Varför besökte du hälsocentralen i Hofors?

- Det är viktigt att få se ut i verkligheten, vårdcentralen. Vi pratar mycket om att utveckla vården men inte minst tillgängligheten. Hur kan vården bli snabbare tillgänglig och närmare och då är vårdcentraler en viktig del i detta. Vi har över ett tusen vårdcentraler runt om i landet och jag åker gärna till Hofors för det var för längesen jag var här, säger Stefan Löfven.

Besöket på hälsocentralen i Hofors inleddes med att Stefan Löfven satt ner tillsammans med regionråden Tommy Berger (S), Eva Lindberg (S), verksamhetschefen för Hofors HC Elias Wakie och Börje Svensson, chefläkare och specialist i allmänmedicin, där de bland annat pratade om verksamheten på hälsocentralen och om arbetet för en jämlik sjukvård i Region Gävleborg.

Sedan bjöds statsministern på en rundvisning där han fick träffa undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och patientgruppsrepresentanter.

För fler och längre intervjuer - se hela videoklippet. 

Dela denna sida


Publicerad 2017-05-18
Uppdaterad 2017-05-18
Publicerat av webbredaktionen