Till startsidan

Region Gävleborg varnar för försök till bedrägeri

Region Gävleborg har uppmärksammat en händelse där en person som utger sig för att vara docent har ringt upp en patient skriven på en av Region Gävleborgs hälsocentraler. Personen har bett om att få hens pinkod till bankkortet med ett löfte om en snabb handläggning av läkemedel.

Den påstådda docenten ska också ha sagt att hen har varit inne i patientens journal och vill ge personen i fråga ny medicin och därför behövde pinkoden.

Region Gävleborg har nu polisanmält händelsen och vill nu varna allmänheten.

- Vi ser allvarligt på det här och vill därför gå ut och berätta om händelsen för att varna allmänheten. Vi begär aldrig att vårdtagare ska lämna ut pinkoder eller liknande. Blir man utsatt för något liknande ska man polisanmäla händelsen, säger Ronny Stjernlöf, säkerhet- och beredskapschef vid Region Gävleborg.

Dela denna sida

Publicerad 2017-03-15