Till startsidan

Provsvar till fel personer

Efter ett misstag hos ett företag som Region Gävleborg anlitar för utskick av patientbrev har provsvar och remissbekräftelser skickats ut till fel personer. Den exakta omfattningen av problemet utreds just nu.

- Det här är väldigt olyckligt och allvarsamt. Som patient ska man kunna känna sig trygg, vi ska aldrig röja några patientuppgifter. Vi beklagar verkligen det inträffade och jobbar nu för att kontakta alla drabbade, säger Reidunn Wettermark, tillförordnad divisionschef Division Operation och Diagnostik, Region Gävleborg.

Region Gävleborg anlitar företaget Idata för distribution av kallelser och provsvar som inte visat några förändringar. Avtalet med Idata omfattar flera landsting och regioner, via Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Problemet med fel utskick har nyligen uppstått och det har även drabbat andra landsting och patienter i andra delar av landet.

- Jag vill be om ursäkt till de som drabbats, sådant här ska inte hända. Vi har inte koll på alla detaljer än, vi arbetar nu just för att försäkra oss om att det här inte händer igen säger, Martin Genhede, VD Idata.

Dela denna sida

Publicerad 2017-07-28