Till startsidan

Ny polisanmälan av misstänkta stölder av narkotiska preparat

Sedan förra våren har det försvunnit narkotiska preparat från Gävle Sjukhus. Nyligen inträffade en händelse som gör att Region Gävleborg i dag lämnar in en ny polisanmälan.

Region Gävleborg ser mycket allvarligt på svinnet av narkotiska preparat inom vården. För att komma till rätta med problemet har det därför genomförts drogtester av anställda och ett antal olika säkerhetsrutiner runt hantering av preparaten har skärps.

Samtliga tidigare fall av misstänkta stölder har polisanmälts. Nyligen inträffade en händelse som skulle kunna kopplas till två medarbetare på Region Gävleborg. De två medarbetarna har nu polisanmälts.

- Att polisanmäla medarbetare är naturligtvis aldrig roligt. För oss som vårdgivare är det viktigaste i sammanhanget att inga patienter kommit till skada Vi sätter våra patienters säkerhet och våra medarbetares arbetsmiljö främst, säger Helena Björkman, divisionschef Division Operation.

De polisanmälda medarbetarna är avstängda från arbete i väntan på den rättsliga prövningen. Medarbetarna kommer att erbjudas möjlighet till stödjande samtal från företagshälsovården.

Bedömning och värdering av bevis kring de inträffade händelserna är nu en fråga för polisen.

Dela denna sida

Publicerad 2016-02-17