Till startsidan

Ny hälso- och sjukvårdsdirektör utsedd i Region Gävleborg

Göran Angergård
Foto: Staffan Claesson, Landstinget Uppsala län

Göran Angergård utsågs idag av regionstyrelsen till ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Gävleborg. Göran Angergård är verksam vid Landstinget i Uppsala län, där han är primärvårdsdirektör.

- Jag är mycket glad att kunna välkomna Göran till Region Gävleborg. Hans sätt att beskriva hur samarbetet mellan hälsocentralerna och sjukhusen och kommunernas omvårdnad behöver utvecklas, ligger helt i linje med hur vi i majoriteten vill styra utvecklingen, säger regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S).

Göran Angergård är narkosläkare och har tidigare haft flera chefsuppdrag på Akademiska sjukhuset i Uppsala, bland annat som biträdande sjukhusdirektör. Som chef för hälso- och sjukvården i Region Gävleborg ser Göran Angergård behov av förnyade arbetssätt för att få resurserna att räcka till.

- Det krävs för att få både ekonomin att räcka till och för att få medarbetarna att klara det framtida hälso- och sjukvårdsbehovet. Sjukvårdpersonalen är vana vid förändringar, det är bara att se på den utveckling som skett de senaste decennierna. Detta bådar gott inför den utmaning som står framför oss.

Hannah-Karin Linck (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, välkomnar Göran Angergård till Region Gävleborg och ser fram emot det kommande samarbetet.

- Göran Angergårds bakgrund och erfarenheter kommer att vara mycket värdefulla för att utveckla hälso- och sjukvården på bästa möjliga sätt.

- Vi hälsar Göran Angergård välkommen till Region Gävleborg med hopp om gott samarbete och utveckling av länets hälso- och sjukvård, säger Patrik Stenvard (M), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Göran Angergård tillträder uppdraget under första kvartalet 2017.

Dela denna sida

Publicerad 2016-12-21