Till startsidan

Fyra ministrar på besök på Gävle sjukhus

Torsdagen den 7 september besökte statsminister Stefan Löfven (S), vice statsminister Isabella Lövin (MP), utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och socialminister Annika Strandhäll (S) Gävle sjukhus.

- Det har gått bra, säger Pia Stenberg, kontaktsjuksköterska på onkologimottagningen på Gävle sjukhus, efter besöket. Vi har pratat, de har frågat mycket och vi har visat runt vår verksamhet och vad vi har för tankar och funderingar kring sjukvården i dag. Hur det var förut, vilken utveckling som har varit och vad vi förväntar oss av framtiden.

Ministrarna togs emot vid 12.30-tiden i sjukhusets huvudentré av regionråden Eva Lindberg (S), Tommy Berger och Karin Jansson (MP). Medarbetare, chefer och regionråd från Region Gävleborg åt sedan lunch tillsammans med ministrarna i matsalen på sjukhuset. Efter det gjordes ett besök på BB, där personalen berättade om det förbättringsarbete som sker utifrån de statliga medlen för Kvinnors hälsa; "Nyfödd - sammanhållen familj", ett projekt för att hålla familjen sammanhållen i anknytningen och aktiviteter för förbättrad amning.

Besöket på sjukhuset fortsatte sedan på strålbehandlingsmottagningen där ministrarna fick en beskrivning av hur strålbehandlingen fungerar samt visning av en av acceleratorerna (strålrum). Här informerade personalen också om arbetet med standardiserade vårdförlopp och kontaktsjuksköterskor.

Socialministerns ansvarsområden är sjukvård, folkhälsa och idrott samt socialförsäkringar.

- Jag är här i dag tillsammans med statsministern för att vi ska skaffa oss en bättre bild av de satsningar vi har gjort från regeringens sida på hälso- och sjukvården och se hur de kommer till nytta i verkligheten, om de landar rätt, säger socialminister Annika Strandhäll (S).

Regionrådet Tommy Berger (S) var nöjd efter besöket:
- Ministrarna har fått chansen att prata med vår personal och det var det som var syftet. De får möta de som befinner sig i vardagen och möter patienterna.

Regionrådet Eva Lindberg tog emot socialminister Annika Strandhäll och statsminister
Stefan Löfven vid Gävle sjukhus huvudentré.
Kontaktsjuksköterskan Pia Stenberg berättade om arbetet på onkologimottagningen för
socialminister Annika Strandhäll.
Fyra ministrar besökte Gävle sjukhus på torsdagen.
Regionrådet Tommy Berger och socialminister Annika Strandhäll.
Regionråden Tommy Berger (S) och Karin Jansson (MP) flankerar vice statsminister
Isabella Lövin (MP), statsminister Stefan Löfven (S), socialminister Annika Strandhäll (S)
och utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

Ministerbesök from Region Gävleborg on Vimeo.

Vården kräver stora investeringar framöver

En fråga som är viktig nu och på lång sikt är att säkerställa bemanningen inom hälso- och sjukvården. Det sade socialminister Annika Strandhäll (S) efter besöket på Gävle sjukhus den 7 september.

- Det är alldeles för många som har det för stressigt och tufft på jobbet och blir sjuka.

Se klippet där ministern berättar om satsningar på arbetet inom hälso- och sjukvården.

Fyra ministrar på besök from Region Gävleborg on Vimeo.

Dela denna sida

Publicerad 2017-09-07