Till startsidan

BUP-kongress i Gävle

I maj 2017 genomfördes en nationell BUP-kongress i Gävle. Kongressen hålls årligen i olika städer och i år kom turen till Gävle och Gavlerinken. Verksamma inom barn- och ungdomspsykiatrivården samlades för att byta erfarenheter och lyssna på internationella föreläsare.

Årets tema var Psyke och Soma, vilket innebär kropp och själ. Föreläsningarna handlade bland annat om ätstörningar, könsdysfori, fysisk aktivitet när man har psykisk ohälsa och om flerspråkighet när man diagnostiserar barn och unga.

Elisabeth Präntare är vårdutvecklare inom verksamhetsområdet Hab/BUP och föreläste om uppgivenhetssyndrom. Hon är stolt över Region Gävleborgs arrangemang av kongressen och tycker att allt har fungerat utmärkt.
- Vi har fått mycket beröm och positiv feedback, det känns jättebra, säger hon.

Elisabeth Präntare berättar också varför det är viktigt att kongressen hållits.
- Det ger de som arbetar inom barn- och ungdomspsykiatrin en chans att utbyta information och det är kunskapshöjande. Kongressen är till just för att sprida kunskap om nya metoder och forskning, och så är det bra att träffa andra som är intresserade av detta, säger hon.

Det var läkarföreningen Svenska Föreningen Barn- och ungdomspsykiatri som stod för kongressen, och BUP var medarrangör. Givetvis var många läkare och forskare på plats, och även utländska professorer som föreläste under de två dagar kongressen pågick.

Elisabeth Präntare arbetar som vårdutvecklare vo Hab/BUP och var även projektledare
som föreläste under kongressen.

 

En av de professorer som föreläste heter Sir Michael Marmot under temat
"the health gap: the challenge of an unequal world".

Dela denna sida


Publicerad 2017-05-16
Uppdaterad 2017-05-16
Publicerat av webbredaktionen