Till startsidan
Programmet för StoryTech 2017 är äntligen komplett. Läs mer om höjdpunkterna - VR i vården, virtuella kulturarv och föreningen Bionyfikens Implant Party i programmet samt på vår webb.

Berättandet i fokus under StoryTech 2017

Under StoryTech 2017 fokuserar vi på berättandets olika former. Vi låter gränserna mellan fiktion, fakta, verklighet och människa suddas ut vilket bidrar till att skapa oanade möten med helt nya världar.

- Om du vill driva utveckling framåt så görs det via konst och kultur, med ny teknik levandegör vi nya berättelseformer och vi hittar nya innovativa sätt att dela med oss av våra historier på, säger cross-mediakonsulenten Josephine Rydberg.

Biohacka dig och ta dessutom del av historisk- och vårdförebyggande VR

För att nämna några exempel ur programmet så tar Disir productions, med hjälp av appen Gamlis AR, med oss tillbaka till Vendeltidens Gamla Uppsala. Här får vi uppleva platser och sentida arkitektur såsom det såg ut 550 e.Kr – 793 e.Kr.

- Berättandet i sig är centralt under StoryTech 2017, genom det beskriver och formar vi vår omvärld. Berättelsen om oss själva bestämmer också vilka vi är. Vad vi väljer att återberätta är därför viktigt och sättet vi väljer att göra det på är viktigt, menar Josephine Rydberg.

Vi får även uppleva VR inom vårdsektorn, och om det ens är möjligt att behandla fobier med hjälp av virtual reality. Hannes Sjöblad från föreningen Bionyfiken berättar samtidigt om biohacking och planterar in chip på de som är extra nyfikna och vill testa sina gränser.

- StoryTech 2017 vill utmana oss till att våga tänka nytt och prova på nya saker. Samtidigt finns en underliggande uppmaning i att få oss alla att fundera på om det finns samarbetsformer och lösningar som vi kanske inte tänkt på tidigare, tillägger filmkonsulenten Henrik Harrysson.

Ett gediget program

Är du nyfiken på fler gästföreläsare så kan du läsa mer i programmet för StoryTech 2017.

Håll även utkik efter uppdateringar och nyheter på vår Facebook.

StoryTech 2017 äger rum 4 maj i Gävle. Bakom StoryTech står Region Gävleborg och Kulturutveckling, Region Gävleborg.

Dela denna sida

Publicerad 2017-04-19