Fysioterapi Specialistvård Gävle

Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Län, kommun:
Gävleborgs län, Gävle
Postadress:
Gävle sjukhus, Fysioterapi Specialistvård, Lasarettsvägen 1 -118-, 801 87 Gävle

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Vi finns på Gävle sjukhus, hus 01, plan 13. Ingång via huvudentré och hiss till plan 13.

Du som är inlagd på en avdelning eller har din läkare på någon av specialistmottagningarna på Gävle sjukhus kan få träffa fysioterapeut på Fysioterapi specialistvård. Är du i behov av fysisk aktivitet, träning och rehabilitering får du behandlingar som anpassas efter ditt behov. En behandlingsplan kan skapas i samråd med dig som patient.


Önskar du kontakta din fysioterapeut, för exempelvis av- och ombokning eller fråga om din behandling, ska du ringa det nummer som finns i din kallelse. Du kan också söka din fysioterapeut via växeln, ring 026-15 40 00. Du kan också boka av din tid digitalt via Min Vård Gävleborg.

Driftsform: Region

  • På Mava kan du få träffa fysioterapeut som gör en undersökning och bedömning av din rörelseförmåga och eventuella fortsatta behov av rehabilitering.

  • Du som är barn eller ungdom kan få träffa fysioterapeut. Fysioterapeuten gör en bedömning av din motoriska utveckling eller rörelseförmåga. Vid behov av rehabilitering görs en behandlingsplan.

    Telefon: 026-15 40 99

  • Vid nytillkommen funktionsnedsättning får du träffa fysioterapeut. Fysioterapeuten gör en bedömning av din rörelseförmåga och en rehabiliteringsplan skapas tillsammans med dig.

  • Du som gjort en benamputation och fått en benprotes får träffa en fysioterapeut på Gåskolan.

  • På hjärtavdelningen eller hjärtintensivavdelningen (HIA) kan du få träffa fysioterapeut.

    På hjärtmottagningen kan du få träffa fysioterapeut för individuell bedömning och handledd träning, individuellt eller i grupp.

    Du kan, vid överenskommelse med fysioterapeut, få vård på Sandvikens närsjukhus.
    Besöksadress: Sandvikens närsjukhus, Lasarettsleden 4

  • Du som har en pågående infektion kan få träffa fysioterapeut på infektionsavdelningen. Fysioterapeuten gör en undersökning och bedömning av din rörelseförmåga samt eventuella fortsatta behov av rehabilitering.

  • Vid behov kan du få träffa en fysioterapeut som bedömer hur du kan förflytta dig och gå. Har du besvär med andningen kan du få tips för att förbättra andningsfunktionen. Du får träna så att du kan klara dig som tidigare. Behöver du mera träning efter att du blivit utskriven hjälper en fysioterapeut dig med dessa kontakter.

  • Du som är patient inom kvinnosjukvården kan få träffa fysioterapeut. En undersökning görs och bedömning av din rörelseförmåga samt bedömer om du är i behov av fortsatt rehabilitering.

  • Du som har en lungsjukdom kan få träffa fysioterapeut. Fysioterapeuten gör en undersökning och bedömning av din andningsförmåga och fysiska funktion samt bedömer eventuellt fortsatt behov av behandling och fysisk träning.

  • Du som har kontakt med neurolog inom specialistvården kan få träffa fysioterapeut. Fysioterapeuten gör en bedömning av din fysiska funktionsförmåga. Utifrån det bedöms om du har fortsatt behov av rehabilitering.

  • Du kan få träffa en fysioterapeut som gör en undersökning och bedömning av din rörelseförmåga. Bedömning görs också om fortsatt behov av rehabilitering behövs, vilket sker individuellt eller i grupp.

  • Du som har en cancersjukdom kan få träffa fysioterapeut. Fysioterapeuten gör en undersökning och bedömning av din rörelseförmåga, samt bedömer fortsatt behov av eventuell rehabilitering.

  • Du kan få träffa en fysioterapeut. Fysioterapeuten gör en undersökning och bedömning av din rörelseförmåga, samt bedömer fortsatt behov av eventuell rehabilitering.

    Du kan, vid överenskommelse med fysioterapeuten, få denna vård på Sandvikens närsjukhus. Besöksadress: Sandvikens närsjukhus, Lasarettsleden 4

  • Du som är patient på reumatologmottagningen kan få hjälp av fysioterapeut med att göra en undersökning och bedömning av din funktion. Utifrån detta kan du få hjälp med individanpassat stöd om fysisk aktivitet, träning och smärtlindring.

    Besöksadress: Tullhuset, Norra Skeppsbron 13A

  • Du som utreds för misstänkt stroke eller TIA får träffa en fysioterapeut för undersökning och bedömning av din rörelseförmåga samt fortsatt behov av rehabilitering.

    Efter att du blivit utskriven kan du få fortsatt rehabilitering i hemmet utav externa stroketeamet.

  • Du som har kontakt med fysioterapeut på någon av Gävle sjukhus specialistmottagningar kan få remiss till träningsbadet.

    Telefon: 026-15 49 37

Remisskrav

Du som patient eller anhörig kan söka direkt till specialistvården genom en så kallad egen vårdbegäran. Det är viktigt att känna till att det är mottagande verksamhet som utifrån uppdrag och gällande samverkansdokument eller rådande praxis fattar beslut om vilken vård som kan bli aktuell och på vilken vårdnivå den ska ges. Är du osäker kan du alltid rådfråga fysioterapeuten eller göra egen vårdbegäran. Vid förkylning eller pågående infektion måste du kontakta ansvarig fysioterapeut innan du kommer till besöket. För att undvika smittspridning kan besöket då ombokas till ett digitalt vårdmöte eller avbokas.

Till toppen av sidan